Der har været meget snak om RB Leipzigs centrale midtbanespiller Naby Keita og han har været rygtet væk til flere forskellige storklubber i Europa. Men hvem er han egentlig? Vi kendte ham ikke før denne sæson. Af den grund har vi samlet de informationer du vide om midtbanespilleren, der måske bliver den nye Pogba. 

Af David Paris 

Danskerklubben RB Leipzig, der sidste sommer rykkede op i den bedste tyske række, har haft forrygende succes i denne sæson efter de siden jul lå nummer to i den tyske Bundesliga. De fastholdte den plads og skal derfor spille Champions League-gruppespil næste sæson.

Dansker Youssef Poulsen har spillet en stor rolle i den præstation, men også andre navne springer i øjnene, når man skal kigge på årsagen til klubbens succes. En af dem af guineanske midtbanespiller Naby Keita.

Den kun 22-årige centrale midtbanespiller, der både kan spille på den defensive, og offensive del af midtbanen, har scoret otte gange i denne sæson og samtidig assisteret ved syv mål.

Liverpool-træner Jurgen Klopp har altid haft et godt øje til spillere i Bundesligaen og har offentligt meldt ud, at han synes Keita er en spændende spiller.

Han fik det debut på landsholdet for Guinea i 2013 og  kom til Europa samme år. Faktisk en klub i de lavere franske rækker og kun tre år senere underskrev han en kontrakt med RB Leipzig. I dag har han en ukendt frikøbsklausul, men kilder melder om, at såfremt klausulen udløses, så slår det Leipzigs klubrekord for største salg nogensinde.

Det bliver spændende at se, hvor Keitas fremtid fører hen. Mon ikke han takker ja, hvis Klopp smider en fornuftigt bud på bordet…