Chelsea-spilleren Eden Hazard fortæller om sine fremtidige planer for karrieren og siger samtidig, hvilke spillere han tror kan vinde Ballon d’Or når Messi og Ronaldo ikke vinder mere. Og hvorfor ikke ham selv?

Af David Paris 

Den belgiske landsholdsspiller Eden Hazard var i går med til at sikre det engelske mesterskab to runder før tid. Chelsea-spilleren og resten af London-mandskabet kunne efter en 1-0-sejr over West Bromvich Albion fejre titlen som Englands bedste fodboldhold til stor glæde for de medrejsende fans på stadionet The Hawthorns.

Det var klubbens femte mesterskab siden den russiske milliardær Roman Abramovich overtog klubben i 2003 og Hazard spiller en stor rolle på træner Antonio Contes mandskab. Han er vigtig brik i den offensive kreativitet og skal sammen Diego Costa og Cesc Fabregas sørge for at få netmaskerne til af blafre. Nogen gange bliver han sammenlignet med Messi og Ronaldo, men de seneste ni år, er det netop en af disse to, der er løbet med Ballon d’Or-titlen, som også kaldes verdens bedste fodboldspiller. Selv siger han følgende:

“Kan jeg vinde titlen? Hvis jeg spiller næste sæson godt, vi vinder i Champions League og jeg vinder VM med Belgien, hvorfor ikke?

“I de sidste 10 år har Ballon d’Or-vinderne spillet i Spanien, men det er ikke automatisk. Hvis en spiller er bedre i England, vil han vinde komme til at vinde den. Det er i mine tanker. Hvis jeg ikke gør det, vil det ikke være et problem. Jeg forsøger at gøre en god karriere – det bedste jeg kan – men jeg tror, at nogle andre spillere fortjener at vinde den også – altså udover mig

Når Ronaldo og Messi går på pension, vil det måske være spillere som Neymar, Paulo Dybala eller Antoine Griezmann til at vinde titlen som verdens bedste fodboldspiller, hvem ved det? Vi vil se. Det er ikke noget, jeg tænker særlig meget over.”