EfBs målmand, Jeppe Højbjerg, er en eftertragtet herre. Adskillige klubber er interesserede i den danske U21-målmand. En af disse klubber er Real Sociedad, skriver en lokal avis i San Sebastian. Den vestjyske klub har dog ikke hørt noget fra spanierne endnu, men det betyder ikke, at rygterne er usande.

(Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

Det tyder efter alt at dømme på, at klubben skal have ny målmand. Rulli som er klubbens førstevalg har sagt, at han ikke kan garantere, at han bliver i klubben efter denne sæson. Derfor kigger klubben efter en ny målmand mellem stængerne.

Lokalavisen Noticias de Gipuzkoa skriver, at La Liga-klubben har udset Højbjerg som en mulig afslører. To ting taler for et skifte. Spillerens lave alder – Højbjerg er kun 22 år – og den formodentligt lave pris, gør ham til et varmt emne i den baskiske klub.

Klubben har tidligere også haft Fernando Pacheco i Alavés og Alphonse Areola i kikkerten. Højbjerg har kontraktudløb i 2019, så Real Sociedad kommer formentligt ikke udenom at skulle betale penge for den danske målmand.

At der findes klubber, der scouter ham, ligger dog ifølge tipsbladet.dk’s oplysninger fast. Det er ikke lykkedes at få bekræftet, hvilke der er tale om, men da EfB for otte dage siden vandt 3-1 i Vejle, var der flere interesserede klubber for at kigge kun på Højbjerg.

Esbjergs sportsdirektør, Ted van Leeuwen, har ikke hørt noget fra Real Sociedad, men som han siger, udelukker det ikke, at klubben har kig på Esbjerg-målmanden.

– Jens Ørgaard er hans agent, og han er internationalt orienteret, så jeg ville ikke være overrasket overhovedet. Han spillede alle kampene for Danmark til U21-EM, og hvis man er U21-landsholdsspiller, er man næsten på alles scouting-liste. Så det er muligt. Men jeg har ikke hørt noget fra dem (Sociedad, red.), hans agent eller ham selv, siger van Leeuwen til tipsbladet.dk.

– Måske er han på en liste, men vi har også lister på alle positioner, som kan indeholde 10-15 spillere. Det betyder ikke, at en transfer er tæt på. Men kan forestille sig det med ham. Han har fysikken og er en spiller, som kan klare sig internationalt. Han har prøvet svære tider og klaret det, så man ved, han kan håndtere skuffelser.

Højbjerg har selv udtalt, at han gerne vil prøve sig selv af i udlandet en dag. Højbjerg har spillet i alt 23 kampe for U21-landsholdet.