af: Emil Plovgaard

Arsene Wenger stopper til sommer som træner for Arsenal efter 22 år i rollen som træner for London-klubben. Og nu har den franske træner afsløret, hvad han fortryder mest i løbet af sine mange år hos Arsenal.

Foto: Catherine Ivill/Getty Images

Arsenal var uhyre tæt på at kunne få Cristiano Ronaldo til klubben, da verdensklassespilleren skulle skifte fra Sporting Lissabon. Men udfaldet blev som bekendt, at Ronaldo i stedet skiftede til Manchester United.

Og det er det manglende køb af Ronaldo, som Wenger fortryder mest i løbet af sine 22 år hos Arsenal. Det fortæller den 68-årige franskmand.

Wenger var med til at hente nogle af Premier Leagues bedste spillere i løbet af sin karriere hos Arsenal. Blandt andet blev Thierry Henry, Robert Pires, Cesc Fabregas og Mesut Özil hentet til klubben – men Arsenal tabte altså kampen om Ronaldo, der i stedet skiftede til rivalerne fra Manchester United i 2003.

Ronaldo skulle senere hen hjælpe United på kurs mod tre ligatiler og en enkelt FA Cup-titel samt Champions League-triumf, før han skiftede til Real Madrid i 2009.

– Den spiller, der naturligvis kommer frem, når jeg kommer i tanke om, hvad vi har gået glip af, er Cristiano Ronaldo, fortæller Wenger til Arsenals hjemmeside.

– Han var her med sin mor, og vi blev meget tætte. Men så kom Manchester United ind, og de havde Carlos Queiroz på daværende tidspunkt. United spillede mod Sporting Lissabon, og Ronaldo var helt utrolig i den kamp, så de endte med at købe ham.

– Man kan næsten forestille sig, hvordan det ville have været, hvis vi havde haft både Thierry Henry og Ronaldo på samme tid. Det ville helt sikkert have ændret på mit eftermæle.

Wenger fortæller i øvrigt også, at Arsenal ikke kunne hamle op med de 100 millioner kroner, som Manchester United dengang måtte smide for den portugisiske landsholdsspiller.

– Der er altid noget, man kunne have gjort anderledes, men problemet med forhandlinger er, at du skal vide, hvornår du skal stoppe, og hvornår du ikke skal.

Wenger stod i spidsen for Arsenal for 1235. gang og sidste gang, da Arsenal tog en 1-0-sejr ude mod Huddersfield i søndags.

Ronaldo, som har vundet Ballon d’Or fem gange, sigter efter at vinde Champions League-titlen for femte gang i løbet af hans karriere, når Real Madrid støder sammen med Liverpool i finalen i Kiev den 26. maj.