I protest mod de dyrere billetpriser har Liverpool-supportgruppen Spion Kop 1906 opfordret til, at alle fans udvandrer efter 77 minutter til lørdagens kamp mod Sunderland.

Af Helena Melin

77 er et tal, der klinger velkendt i de fleste Liverpool-fans’ ører. I 1977 vandt The Reds nemlig deres første Mesterholdenes Europa Cup-turnering. En kamp mod Borrusia Mönchengladbach, der blev vundet 3-1. Med danske Allan Simonsen som den eneste målscorer for tyskerne.

Efter triumfen i 1977 startede en periode, hvor Liverpool FC var dominerende i europæisk fodbold. Mod slutningen af sæsonen 1983-1984 havde de røde løftet trofæet ikke mindre end fire gange på syv år.

1977, 77 pund og 77 minutter

Den 2. februar 2016, knap 40 år efter klubbens første europæiske triumf, fik tallet 77 en ny betydning. Billetpriserne nåede en hidtil uhørt højde. £77 for en billet til de højst rangerede kampe. Jeg siger det lige igen. Syvoghalvfjerds pund. Det svarer til knap 750 kroner. Prisen denne sæson for en kategori A-kamp er £59. Altså en stigning på £18.

Det er ikke så galt, vil mange måske sige. De pakke-fodboldrejser, der er os danskeres største mulighed for at komme over og se engelsk fodbold starter ofte på en 3000-4000 kr. for hotel, fly og billetter – og til A-kampene starter de oftest på en 6000-7000 kr.

Men det er værd at bemærke, at disse priser er for medlemmerne af klubben. De fans, der tropper op på Anfield hjemmekamp efter hjemmekamp. De har ikke råd til at skulle bruge flere tusind kroner om måneden på fodbold. Og hvad sker der så? Så bliver det turisterne, der overtager. Og hvad sker der så? Ja, så kan vi – sandsynligvis – godt vinke farvel til ”the famous Anfield atmosphere.”

Liverpool atmosfæren (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

Liverpool atmosfæren (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

Det er der mange lokale, der er utilfredse med. Derfor har Liverpool-fangruppen Spion Kop 1906 på Twitter udsendt en opfordring til samtlige, der kommer til at være til stede på Anfield til lørdagens kamp mod Sunderland om at forlade Anfield efter 77 minutter. Profilen har 26100 followers på sitet.

ImageResizer.net - tthjoeovnt280ep

Et udsnit af den opfordring, der er blevet delt på Twitter. Foto: Spion Kop 1906/Twitter

Retweets og hashtags spreder budskabet

“77 – a number associated with @LFC. From Rome ’77 to £77 a ticket. Let’s give the number 77 a meaning on Saturday. #walkouton77,” står der på tweetet, der indtil videre er blevet retweetet 346 gange. Under hashtagget #walkouton77 er opfordringen blevet delt yderligere 195 gange. Bl.a. har Liverpool Echo nævnt den, samt mange andre fangrupper som for eksempel This Is Anfield, der har 66200 følgere på Twitter.

Der er altså ikke tvivl om, at budskabet er blevet delt heftigt, og mange har set det. Spørgsmålet er bare, hvor mange der har tænkt sig at følge op på det og forlade stadion 13 minutter før slutfløjt. Et objektivt bud vil være rigtig mange. Det er jo primært lokale, der er til kampene på Anfield. Endnu. Lige indtil priserne stiger igen.