Af: Emil Plovgaard

Præsidenten for det saudiarabiske fodboldforbund, Adel Ezzat, kritiserer landsholdet for en uacceptabel præstation i åbningskampen ved dette års VM mod værtsnationen, Rusland. Mindst tre spillere vil blive straffet på grund af dårlige præstationer, fortæller Ezzat.

Foto: Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images

Derudover fortæller kronprisen i landet, Turki Al-Sheikh, at holdet har præsteret 5 procent af, hvad der har været forventet af dem.

Spillere fra Saudi-Arabien kan se frem til en disciplinærstraf, efter 0-5-nederlaget til Rusland i går. Det fortæller formanden for det saudiske fodboldforbund, Adel Ezzat.

Det mellemøstlige land beskrives af mange som det dårligste hold til et VM, og med 0-5-nederlaget til Rusland i åbningskampen, fastholder mange synet på landsholdet.

Selvom ingen havde troet på, at Saudi-Arabien ville være i stand til at løfte trofæet, så fortæller Ezzat, at indsatsen i Moskva var under al kritik. Han har endvidere navngivet tre spillere, som kan se frem til en straf for deres dårlige præstation.

-Vi er meget skuffede over nederlaget, fortæller Ezzat til den saudiske avis, Al-Youm Assabaa. Resultatet er totalt utilfredsstillende, fordi det ikke viser det sande niveau af vores forberedelser.

– Adskillige spillere kan se frem til en straf. Målmand Abdullah Al-Mayouf, angriber Mohammad Al-Sahlawi og forsvarsspiller Omar Hawsawi.

Det er endnu uvist, hvad Ezzat mener med en straf, men ordene har fået mange til at frygte, hvad der kommer til at ske med de tre førnævnte spillere.

Mit ansigt er ved at blive rødt af raseri

Turki bin Abdulmohsen Al-Sheikh, som er bestyrelsesformand for sportsmyndighederne i landet, har også beskrevet kampen som en total fiasko i en video på hans Twitter-profil.

– Mit ansigt er ved at blive rødt af raseri på grund af disse spillere. Vi har gjort alt for dette hold, denne generation af spillere, alt.

– Vi har givet dem det bedste tekniske udstyr, og vi har betalt deres løn i tre år. Men nu kan se vi, at de har begrænset med evner. De har opnået kun fem procent af det, der blev forventet af dem.

Saudi-Arabien har stadig to kampe tilbage, hvor de kan vinde deres hæder tilbage. De står dog overfor en svær opgave, hvis de har planer om at komme videre fra deres gruppe.

Der er nok ikke meget sandsynlighed for, at de kan vinde over Luis Suarez og Uruguay eller Mohamed Salah og Egypten, hvis de ikke engang kunne slå Rusland i åbningskampen. I skrivende stund spiller Uruguay og Egypten den anden kamp i første runde i Gruppe A. Der står 0-0.