Det egyptiske fodboldforbund har afsløret, at deres ubestridte største stjerne Salah er klar til næste runde af VM-fodbolden. 

Den hurtige kantspiller slog sin skulder i sidste måned i Champions League. Det skete i finalen mod Real Madrid, hvor han blev fældet af Sergio Ramos. Det betød, at han tilbragte første kamp i VM for Egypten på bænken.

Det var første VM kamp for det afrikanske land siden 1990. Desværre kunne fraværet af Salah mærkes, da de mødte Uruguay. De holdt ellers god stand hele kampen igennem, men til aller sidst kom det afgørende stød. Et par minutter inde i overtiden scorede Uruguay til 1-0.

Egyptens næste kamp er mod værtsnationen Rysland på tirsdag.

“Salah var klar til at spille omd Uruguay, men træneren ville ikke risikere noget. ” fortalte formanden for det egyptiske fodboldforbund til BBC.

 (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

Hector Cuper, manager for Egypten, afslørede efterfølgende, at Salah kunne have gjort et betydeligt indtryk på kampens udfald mod Urugay.

Kunne have afgjort kampen

“Salah er en meget vigtig spiller for os. Ingen kan benægte det. Men man bliver nødt til at være et hold og vi har et godt hold.” slog han yderligere fast.

” Måske hvis Mo havde været på banen i dag havde kampens endelige resultat været anderledes. Men det ved vi altså ikke med sikkerhed. ” fortsatte han.

“Han har bestemt bidraget med en stor del til holdet og det kommer han også til i fremtiden. Vi har villet undgå alle unødvendige risici i denne kamp. Derfor tror jeg også, at han er klar til næste kamp. “

Egypten har brug for al held og lykke, hvis de skal gå videre fra gruppespillet, på tirsdag. Her møder de som sagt værtsnationerne fra Rusland og her øjnerne egypterne en mulighed for at hente point.