Barcelonas chef Erneste Valverde må være mere end tilfreds med holdets præstation i lørdagens sejr over Espanyol i La Liga. 

af kristian

Sejren lød på hele 5-0 med den 30-årige stjernespiller Messi, der endnu en gang strålede og lavede et imponerende hattrick mod de spanske rivaler.

(Photo by David Ramos/Getty Images)

 

Barcelona er ellers noget af et pres i denne sæson. Klubben har skiftet manager, Ernesto Valverde, og han skal nu forsøge at genvinde Barcelonas dominans i Spanien.

For sidste sæson var en af de absolut værste for klubben i lang tid. Ikke fordi de spillede dårligt og ikke vandt så mange titler, men fordi deres evige og nærmeste rivaler fra Real Madrid, vandt rub og stub i stedet.

Hovedstadsklubben vandt nemlig både La Liga for første gang i fem år, men ikke nok med det, så vandt de også Champions League for anden gang på bare fem år.

 

Men i går kom de catalonske giganter endnu en gang på sejrskurs. Klubben indtager nu stensikkert førstepladsen i rækken med maksimum point i tre kampe.

Det sker efter netop føromtalte Real Madrid, snublede og tabte point i gårsdagens La Liga opgør mellem Levante og Real Madrid.

Det betyder faktisk også, at Barcelonas nærmeste forfølger er Sevilla på andenpladsen med syv point i tre kampe. Real Madrid har kun fem point efter de også i sidste runde spillede uafgjort med Valencia.

Derfor var Barcelonas sejr i går også super godt for moralen.

Hele holdet spillede op til deres bedste på trods af sommerens uacceptable transfermarked. Holdet formåede ikke at hente en afløser for superstjernene Neymar, og det betyder, at Barcelona i stedet stiller med Messi, Suarez og Gerard Delofeu som de tre forreste.

Bag ved dem finder vi trioen Rakitic, Busquets og Iniesta, der følges op af Alba, Umititi, Pique og Semedo.