Emre Can fortæller, at han ikke følte, at han fik chancen under Juventus-træner Maurizio Sarri. Derfor valgte tyskeren at skifte til Borussia Dortmund i januar måned.

Emre Can havde ellers spillet en vigtig rolle for Juventus i sin første sæson i klubben. Men da Maurizio Sarri kom til i sommer, og der skulle vælge og vrages til Champions League-truppen, fik den 26-årige midtbanespiller et skelsættende telefonopkald.

”Sarri kom til klubben i sommer, men han trænede ikke med os de første uger, fordi han havde lungebetændelse. Klubben havde sagt nej til tilbud på mig forinden, men så ringede Sarri og talte med mig i telefon i 20 sekunder og sagde, at jeg ikke var på listen til Champions League. Efter det opkald blev jeg nægtet en chance for at spille mig på holdet. Det syntes jeg var unfair, derfor valgte jeg at skifte i januar.”

Sådan udlægger Emre Can årsagen til, at han i vinter skiftede fra Juventus til Borussia Dortmund på en lejaftale, der siden er blevet permanent. Det fortæller han i et interview med det tyske fodboldmagasin Kicker. 

”Jeg forlod Juventus, fordi jeg ville spille fodbold igen. Men selvfølgelig spillede det også en rolle, at jeg ville arbejde for at være en del af tyske landshold til EM til sommer,” fortæller han. 

Emre Can understreger, at hans beslutning om at skifte væk fra de italienske mestre ikke havde noget med hverken klubben eller tilhængerne at gøre. 

Juventus købte den defensive midtbanespiller hos Liverpool i 2018. Han spillede fire sæsoner i den engelske klub. Emre Can har fået sin fodboldopdragelse hos Bayern München, hvor han dog aldrig nåede at spille en større rolle for klubbens førstehold, inden han skiftede til Bayer Leverkusen. Emre Can har spillet 25 kampe for Tysklands landshold.