Om blot 2 dage starter fodboldfesten i Frankrig. De ”normale” 16 hold er denne gang blevet til 24, hvilket giver mulighed for nye talenter på den europæiske fodboldhimmel. Fodboldspilleren.dk giver dig her de mest lovende.

 

Arkadiusz Milik – Ajax Amsterdam

Selvom Lewandowski løber med berømmelsen og heltestatus i Polen, danner han angrebsduo med en ikke helt ueffen Ajax-målscorer. Det er denne angrebsduo, der skal sikre polakkerne succes ved EM. Arkadiusz Milik faldt aldrig til i Leverkusen, men med så mange andre før ham så Ajax potentialet. Statistikken taler for sig selv. 10 mål i 24 landskampe og 47 i 75 for Ajax er imponerende tal for en 22-årig, der efterhånden har gjort sig fortjent til et nyt ophold i en top 4 liga.

 

Victor Lindelöf – Benfica

Det svenske fodboldlandshold går muligvis sorte tider i møde efter slutrunden, når og hvis kulturbærere som Zlatan, Källström og Isaksson stopper. Der findes dog talent til at tage over. 21-årige Victor Lindelöf er et forholdsvis ubeskrevet blad på den anden side af Øresund. Fra den tredjebedste række til portugisisk topfodbold er et stort skridt at tage, men er man starter i Benfica, kan man selvfølgelig også starte på et af det svenske landsholds svageste pladser i det centrale forsvar – formentlig ved siden af Andreas Granqvist.

 

BASEL, SWITZERLAND - AUGUST 05: Breel Embolo of FC Basel (L) plays the ball under pressure from Marcin Kaminski of KKS Lech Poznan during the UEFA Champions League third qualifying round 2nd leg match between FC Basel 1893 and KKS Lech Poznan at St. Jakob-Park on August 5, 2015 in Basel, Switzerland. (Photo by Philipp Schmidli/Getty Images)

Breel Embolo (Photo: Getty Images)

Breel Embolo – Basel

De færreste 19-årige har nået 20 ligamål. Breel Embolo er dog en nøglefigur i Basel, hvor han spiller den hængende angriber eller forreste mand. En stor, stærk, hurtig og klog afslutter. Schweiz skal dog håbe på, han bliver sin skade helt kvit, da den har sat en stopper for store dele af slutningen på sæsonen. Bliver han klar, kan Embolo blive en joker i Schweiz’ 4-3-3 formation.

 

LISBON, PORTUGAL - DECEMBER 20: SL Benfica's midfielder Renato Sanches in action during the Primeira Liga match between SL Benfica and Rio Ave FC at Estadio da Luz on December 20, 2015 in Lisbon, Portugal. (Photo by Gualter Fatia/Getty Images)

Renato Sanches (Photo: Getty Images)

Renato Sanches – Benfica/Bayern Münhen

Vi kommer selvfølgelig ikke uden om den kommende Bayern München-spiller, som alle efterhånden kender navnet på. Var man i tvivl om Renato Sanches’ talent, så tænk blot på, han fik landsholdsdebut som 18-årig – Cristiano Ronaldo var 19. Med et gyldent overblik for medspillerne og kvaliteter til at dække både defensive og offensive roller på midtbanen minder han på mange måder om Edgar Davids. Selvfølgelig også pga. håret. Kan han bringe Portugal langt i år?

 

Jason Gregory Denayer of Galatasaray during the UEFA Youth League match between Galatasaray and Atletico Madrid on September 15, 2015 at Istanbul, Turkey.(Photo by VI Images via Getty Images)

Jason Denayer (Photo: Getty Images)

Jason Denayer – Manchester City (på lån i Galatasaray)

Fra ungdomsangriber til seniorcenterforsvarer og nu back. Den City-ejede belgier har prøvet lidt af hvert i først Celtic og sidenhen Galatasaray. Nu er Denayer tilbage i City, og hans alsidighed kan ende med at gøre ham til en del af holdet næste sæson. Ligeledes på det belgiske landshold, hvor backerne er deres akilleshæl, bliver det hans fordel. Deres EM-forsvar er umuligt at forudse. Vermaelen, Vertonghen, Alderweireld og Denayer er blevet kastet rundt på skiftevis højre, venstre og- centerbackpositionerne i optaksfasen. Med Kompany ude af EM er der dog stor chance for, at vi ser 20-årige Denayer få en vigtig rolle på holdet.

 

RANDERS, DENMARK - NOVEMBER 28: Emre Mor of FC Nordsjalland controls the ball during the Danish Alka Superliga match between Randers FC and FC Nordsjalland at BioNutria Park on November 28, 2015 in Randers, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

Emre Mor  (Photo: Getty Images)

Emre Mor – FCN/Dortmund

Her har vi manden, der kan komme til at forfølge DBU og enhver roligans’ mareridt de næste mange år. En i Brønshøj opvokset knægt så dansk og så lidt tyrkisk, at han ikke engang snakker sproget, er blevet hijacked i 11. time af Tyrkiet op til EM. Emre Mor er så stort et talent, at 13 kampe i en middelmådig Superliga var nok til at Dortmund banker på døren med op mod 90 mio. kroner for den lille tekniker. Han er en af kun 3 EM-spillere, der blot er 18 år. Om Europamesterskabet bliver det internationale gennembrud er svært at spå om, men Mor kommer helt sikkert på banen, så man på den måde endegyldigt låser ham til landet.

 

SUNDERLAND, ENGLAND - MAY 27: Marcus Rashford of England celebrates scoring the opening goal during the International Friendly match between England and Australia at Stadium of Light on May 27, 2016 in Sunderland, England. (Photo by Nigel Roddis - The FA/The FA via Getty Images)

Marcus Rashford (Photo: Getty Images)

Marcus Rashford – Manchester United

Den sidste 18-årige på listen er også den bedste historie. Var det ikke for en skade til Anthony Martial i opvarmningen mod FCM, havde vi måske ikke hørt om denne superangriber. Marcus Rashford er gået fra ungdomsfodbold til PL-mål, rekord-landsholdsmål og nu EM-udtagelse på kun 3 måneder. Selvom både Harry Kane og Jamie Vardy står foran i landsholdskøen, kan der blive brug for denne joker.

 

DORTMUND, GERMANY - NOVEMBER 08: Sokratis of Dortmund is challenged by Leroy Sane of Schalke during the Bundesliga match between Borussia Dortmund and FC Schalke 04 at Signal Iduna Park on November 8, 2015 in Dortmund, Germany. (Photo by Stuart Franklin/Bundesliga/DFL via Getty Images)

Leroy Sané  (Photo: Getty Images)

Leroy Sané – Schalke 04

Tyskland har så stærkt et landshold, at selv de største talenter får svært ved at spille sig i startelleveren. En af dem, der alligevel har chancen på kanten eller alternativt bag en angriber, er Schalkes stortalent Leroy Sané. Han er hurtig, han er teknisk fantastisk, og så er han kampafgørende. Som 20-årig har han opnået 47 Bundesliga-kampe, scoret 11 mål og lagt op til 7. Liverpool har allerede fået afvist et bud sidste år, og man kan rolig regne med, at Sané ikke er at finde i Schalke særligt meget længere.

 

Michy Batshuayi har scoret 21 mål for Olympique Marseille. (Photo by Aurelien Meunier/Getty Images)

Michy Batshuayi  (Photo: Getty Images)

Michy Batshuayi – Olympique Marseille

Kan de da blive ved, de belgiere. Det ene offensive stortalent efter det andet indtager de store ligaer. I næsten alle andre lande ville Batshuayi – der afslutter godt med begge ben – være sikker mand på holdkortet, men når man har luksusproblemet at råde over Romelu Lukaku, så må han tage til takke med bænken. Batshuayi har ellers gjort sit til, at folk efterhånden bør kende navnet. 23 mål for Marseille i denne sæson gør, at Marc Wilmots har en fantastisk reserve, hvis Lukaku kikser.

 

Viktor Kovalenko – Shakhtar Donetsk

Den ukrainske ligas styrke er svær at vurdere, hvis man ser bort fra dominansen af Shakhtar Donetsk og Dynamo Kiev. Man forventer dog meget af landsholdets nye offensive midtbanespiller Viktor Kovalenko med det strålende overblik og dribleegenskaber. I sæsonens udgave af Champions League blev det kun til korte indhop, men i Europa League har man fået smagsprøver på repertoiret. Den 20-årige nettede mod Schalke og Braga foruden 2 assists i de 8 knockoutkampe, Shakhtar nåede til og med semifinalen. Hvorvidt han starter inde til EM, må tiden vise.