Manchester City er parat til at betale Aymetic Laportes frikøbsklausul på £39 millioner.

Foto: Albert Llop/Anadolu Agency/Getty Images

Foto: Albert Llop/Anadolu Agency/Getty Images

Af Emil Plovgaard

Torsdag formiddag bekræftede Manchester City, at den tyske midtbanespiller, Ilkay Gündogan, slutter sig til truppen forud for den nye sæson, men Pep Guardiola er kun lige begyndt på sine indkøb.

Den engelske avis The Guardian skriver i dag, at den spanske træner har udset sig en ny forsvarsspiller til Manchester City. Avisen skriver også, at en ny midtstopper står højt på den spanske træners ønskeliste som makker til belgiske Vincent Kompany, og her er valget faldet på franske Aymeric Laporte, der lige nu gør sig i den spanske liga hos baskiske Athletic Bilbao.

Den pålidelige engelske avis skriver, at City i øjeblikket er ved at få et kontrakttilbud gjort klar til Aymeric Laporte og hans agenter, de tidligere fodboldspillere, Carles Puyol og Iván de la Peña, før de afgiver et bud til Athletic Bilbao. Franskmanden har efter sigende en frikøbsklausul i sin kontrakt, der lyder på £39 millioner – svarende til cirka 400 millioner danske kroner – og den skulle den engelske klub være parat til at udløse.

Den franske midterforsvarer, der lige er fyldt 22, så sent som i sidste uge, har været fast mand på holdkortet i Athletic Bilbao siden sommeren 2013, som han har spillet mere end 120 kampe i La Liga for. Han er desuden også venstrebenet, hvilket Guardiola rygtes at skulle foretrække, når han udpeger sin venstre midtstopper.

Laporte er for tiden skadet, da han døjer med et brækket ben, og han forventes at være ude indtil starten af august.

Læs også: Top 8: De mest hadede fodboldspillere i verden – hader du også nummer 1?