Af Anders Lang Jensen

Wayne Rooney fik sit gennembrud som helt ung hos engelske Everton, og drømmeskiftet til Manchester United endte det med dengang. En flot og glorværdig karriere på Old Trafford lakker mod enden, og en retur til de gamle dage kan ske allerede i denne uge.

Photo by Catherine Ivill – AMA/Getty Images

For ifølge en række engelske aviser, heriblandt The Sun, vender Wayne Rooney hjem til Goodison Park hos Everton i slutningen af denne uge. Den engelske landsholdslegende skifter på en fri transfer, hvor Everton derfor blot fortsætter betalingen af den store ugeløn fra kontrakten med United.

31-årige Rooney har ikke haft det let under Jose Mourinho i portugiserens første sæson hos The Red Devils. Et skifte til mere spilletid og en flot karriereafslutning er hvad Rooney, formentlig ventes at gøre i denne uge.

Photo by Alex Livesey/Getty Images

Kilder tæt på begge klubber melder, at aftalen blev vedtaget i går aftes, hvorfor handlen altså nu, med det engelske fodboldudtryk, er en DONE DEAL. 13 år efter skiftet til Drømmenes Teater i Manchester lakker tiden mod enden, og en retur til klubben i Liverpool.

Udover Rooney har Everton også en Arsenal-mand i kikkerten. Franske Olivier Giroud er et varmt emne på Goodison, hvor man ønsker en frontduo med netop de to rutinerede stjerner. Belgiske Romelu Lukaku er fortid hos Merseyside-klubben inden længe. Dermed skal erstatningerne ind.

Photo by John Peters/Man Utd via Getty Images

En scout hos Everton ved navn Carlo Jacomuzzi sagde så sent som i går til italiensk radio, at man henter Giroud for £20m denne sommer. Everton har altså været særdeles aktive på sommerens transfervindue allerede med indkøb af Jordan Pickford, Michael Keane og hollandske Davy Klassen.