Der er landsholdspause i de europæiske ligaer og det betyder, at vi er, og fortsat vil blive, forkælet med gode landskampe og masser af intensitet og vilje. Landskampene er nemlig en del af VM-kvalifikationen til VM i Rusland næste sommer og det betyder, at der rent faktisk er noget på spil for de enkelte lande. I dag kigger vi på England, der måske må undvære Dele Alli i næste runde. 

Af David Paris 

Den engelske landsholdsspiller Dele Alli ser ud til at få en karantæne for sine handlinger i Englands landskamp mod Slovakiet i går. Han hilste nemlig på dommeren med den miderste finger – med andre ord: han rækkede fuck eller sagde ‘skrådt op’. Kampen, som endte 2-1 til hjemmeholdet England på Wembley, var en del af VM-kvalifikationen til VM i Rusland næste sommer, 2018.

Den engelske landstræner, Gareth Southgate, kunne i fredags se sine spillere besejre den lille land Malta med 4-0, men stod i mandagens opgør over for en noget sværere modstander. Og det startede da heller ikke helt godt. Holdet kom bagud, men fik i løbet af 2. halvleg vendt kampen til egen fordel og kunne således juble over en 2-1-sejr. Målscorerne var Tottenhams Eric Dier og Manchester Uniteds unge stjernefrø Marcus Rashford.

Efter, at den tidligere Liverpool-spiller Martin Skrtel tacklede Dele Alli og situationen ikke gav sidstnævnte et frispark, blev Tottenham-spilleren angiveligt så sur, at han valgt at stikke de miderste finger i luften. Ifølge ham var den rettet mod Skrtel selv og var en intern joke ham, og holdkammeraten Kyle Walker imellem.

FIFA er dog ikke sikre på den forklaring, og de hævder, at ‘fuckfingeren’ var rettet mod dommeren, fordi han ikke dømte frispark. De undersøger sagen nærmere og måske får Dele Alli en eller anden form for straf.

 

But the victory that means England remain top of Group F, five points ahead of Slovakia, with just two qualifiers remaining, was marred by the actions of Alli.

Paid content