Det engelske landstræner skal eftersigende have nu landstræner som følge at det skuffende resultat ved denne sommers EM i Frankrig, hvor holdet røg ud i ottendedelsfinalen til overraskelsen Island. Men hvem bliver det så? Pile peger på en tysker i USA… 

Af David Paris 

Den tidligere tyske fodboldspiller Oliver Bierhoff hævder, ifølge det engelske medie goal.com, at hans nære ven Jurgen Klinsmann, der i øjeblikket er landstræner for USA, skulle være i dialog med FA omkring et fremtidigt job.

England er på jagt efter en ny træner, der kan overtage jobbet fra Roy Hodgson, der ikke har forlænget kontrakt med det engelske fodboldforbund Football Association eller blot FA. Grunden til, at en forlængelse ikke er blevet en realitet, er det tidligere exit under sommerens EM-slutrunde i ottendedelsfinalen mod Island.

Den tidligere tyske landstræner Jurgen Klinsmann er angiveligt i forhandlinger med England, der også snakker med selveste Arsenal-træneren Arsene Wenger og Sunderlands Sam Allardyce.

Carragher bekræfter historien

Den tidligere engelske landsholdsspiller Jaime Carragher fortæller også til Goal.com, at han har snakket med Klinsmann, der første USA til semifinalerne i Copa America i år.

Jun 25, 2016; Glendale, AZ, USA; United States manager/head coach Jurgen Klinsmann against Colombia during the third place match of the 2016 Copa America Centenario soccer tournament at University of Phoenix Stadium. Mandatory Credit: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports

Derudover er den 51-årige tysker også blevet krediteret for Tyskland VM-triumf i 2014, selvom han ikke var træner. Han lagde nemlig eftersigende grundlaget for spillestilen og mentaliteten på holdet.

Bierhoff synes, at Klinsmann kan blive en rigtig god træner: “Han ville være en god træner for England. Vi startede samen i 2004, og han er ikke altid, hvordan kan jeg sige, rart at arbejde sammen med, fordi han ønsker at ændre ting. Men han bringer motivation med sig.

Han har modet til at træffe svære beslutninger, og måske du har brug for noget som det på det engelske hold.”