Den tidligere Aston Villa og England-træner, Graham Taylor, er død i en alder af 72 år på grund af et pludseligt hjertestop. Det bekræfter et af hans familiemedlemmer nu.

LONDON – SEPTEMBER 5: Frank Lampard (L) walks with David Beckham (R) and an unidentified man during the England Training Session at Arsenal FC Training Ground on September 5, 2005 in London. (Photo by Christopher Lee/Getty Images)

Taylor vil blive husket som en af Watfords bedste træner nogensinde, og selv om han havde et turbulent ophold i spidsen for England, så blev han en af fodboldens mest respekterede personer i en karriere, der spredte sig over næsten 50 år.

Taylor blev født den 15. september 1944. Hans forældre, mor Dorothy og far Thomas, var henholdsvis postbud og sportsreporter. Det var særligt farens arbejde, der fik ham til at holde af sporten som barn.  

Taylor spillede sine ungdomsår hos Scunthorpe, men skiftede til Grimsby i 1962, hvor han nåede at spille 189 ligakampe.

Senere – i 1968 – blev han købt af Lincoln for 4.000 pund – mange penge dengang – og her nåede han at spille 151 ligakamp, inden han i 1972 måtte indstille sin karriere på grund af en skade.