I kølvandet på Barcelonas pinlige 4-0 nederlag til franske PSG, er Luis Enriques job tvivlsomt. Han kan enten blive, når hans kontrakt udløber til sommer, eller også bliver han erstattet af en af disse tre. 

Af Kristian Paris

Barcelona ser færdige ud i Champions League efter de blev ydmyget af underdogsene fra Paris. Det sår tvivl om, hvorvidt deres nuværende træner, Luis Enrique er at finde i klubben, når hans kontrakt udløber til sommer. Nogle mener ja, andre er sikre på hans afgang…

Enrique førte den catalonske storklub til en ‘trible’ i hans debutsæson, og en ‘double’ i sidste sæson. Selvom disse resultater er mere end acceptable, er den 46-årige managers kontrakt altså ikke blevet forlænget.

Photo by David Ramos/Getty Images

Medlemmer af Barcelonas bestyrelse er stadig i tvivl om Enriques intentioner, og hvorvidt han har en fremtid i klubben. Dette, allerede inden nederlaget til PSG i tirsdags. Det forventes ikke, at de går videre efter et ‘kæmpe’ nederlag som det vi så i tirsdags.

Derfor, hvis Enrique vil beholde jobbet, skal han som minimum vinde La Liga for tredje gang i træk. Barca er i øjeblikket kun ét point efter rivalerne fra Real Madrid, der har to kampe i hånden. Catalonierne er dog også i Copa del Rey finalen, hvor de møder underdogsene Alaves. Sejren i pokalturneringen vil ikke være nok, og Enrique skal derfor indhente Madrids forspring.

Selvom det skulle lykkedes ham at vinde begge turneringer, er der ingen forsikring på, at han beholder jobbet. Barcelonas bestyrelse er derfor begyndt at kigge sig omkring efter en ny manager. De tre varmeste navne til den eftertragtede post er i øjeblikket:

Ronald Koeman (Everton) 

Ernesto Valverde (Athletic Bilbao) 

Eusebio Sacristan (Real Sociedad)