Mauricio Pochettino holder fast i, at Christian Eriksen stadig er dedikeret til Tottenham, selvom danskerens kontrakt udløber til sommer. 

27-årige Christian Eriksen har gjort det klart, at han ønsker nye udfordringer og gerne vil væk fra Tottenham Hotspur. I sommer var danskeren sat i forbindelse med et skifte til Real Madrid, som dog aldrig blev til noget, og nu mangler midtbanekreatøren kun at færdiggøre indeværende sæson, før hans kontrakt udløber. Eriksen har langt fra imponeret i sæsonens første kampe, hvor det er blevet til en enkelt scoring og én assist i 12 kampe. Men hans manager, argentinske Mauricio Pochettino, mener dog ikke, at danskerens kontraktsituationen påvirker hans indsats i negativ grad. 

”Jeg mener ikke, at Christians præstationer er anderledes, end da vi hentede  ham til klubben for mere end fem år siden. Hans dedikation er den samme. Nogle gange har vi måske for meget fokus på, om en spiller har et år tilbage af sin kontrakt eller fire år,” siger Tottenham-træneren til Sky Sports. 

”I sidste ende handler det om at være dedikeret. Det kan også være, at spillere, der kun mangler ét år af deres kontrakt, er mere dedikeret end spillere, der har fire år tilbage. Men ser du på Christian nu og sammenligner med tidligere sæsoner, så er han den samme spiller,” fortsætter Pochettino og gør opmærksom på, at Christian Eriksen har døjet med følgevirkninger af en skade, han pådrog sig i slutningen af sidste sæson. 

”Efter Champions League-finalen fik han en skade i lysken med det danske landshold, så hans pre-season har ikke været den bedste. Han har brug for tid og dedikation ligesom alle andre spillere, men jeg er tilfreds med, hvad han foretager sig,” understreger londonklubbens manager til det engelske medie. 

De fleste iagttagere af engelsk fodbold anser det for usandsynligt, at danskeren forlænger sin kontrakt med Tottenham. Real Madrid nævnes stadig som en mulig destination på rygtebasis, ligesom Bayern München også har været sat i forbindelse med spilleren.