Af David Paris 

Barcelona-træner indrømmer, at klubben har haft det enormt svært siden salget af superstjernen Neymar til Paris Saint-Germain sidste sommer. Skiftet kom, ifølge flere medier, som resultat af Neymar utilfredshed med Lionel Messis rampelys og klubbens tab af terræn i forhold til rivalerne fra Real Madrid. Den catalanske storklub vandt i sidste sæson hverken det spanske mesterskab eller kom i finalen i Champions League og det har altså gjort flere fans og spillere ultilfredse.

For de milliarder man fik for Neymar, købte man Dembele fra Borussia Dortmund, men han er ikke på samme niveau som Neymar endnu. Ifølge klubbens officielle hjemmeside siger træner Ernesto Valverde følgende om den svære tid i Barcelona:

“Neymar afsked med klubben var svær for os alle. Det kan vi ikke benægte, men vi kan benægte, at vi ikke  har gjort det godt. VI ligger nummer et i La Liga og er også med i Champions League. Vi har blandt andet slået Juventus og er nu videre til knock-out-fasen som nummer et i vores gruppen.

Demebele var fantastisk i Dortmund før skiftet til Spanien. Er han lige så god i Barcelona-trøjen ? (Photo by Maja Hitij/Bongarts/Getty Images)

Om Neymar-erstatning Dembele siger han følgende: “Alle Barcelona-spillere er forskellige. Ingen er ens. Heller ikke Dembele og Neymar. De kan ikke spille eller behandles på samme måde. Han er dygtig og han blive endnu bedre i fremtiden. Hans driblefærdigheder og hurtighed er noget vi har manglet og det er han med til at give os.”

Der var i sommers også rygter om, at klubbens helt store stjerne, verdens bedste fodboldspiller, Lionel Messi, skulle forlade klubben, blandt andet til fordel for Manchester City, men dem har der aldrig vores hold i, hvis man spørger Valverde: ” Messi er den bedste spillere. På hele kloden. Han kan noget ekstraordinært og samtidig med det er han en rigtig klubmand. Han ville aldrig skifte klub. Hans fremtid er sikret i Barcelona.”