Jürgen Klopp har nu i to kampe stået i spidsen for Liverpool imod henholdvis Tottenham og russiske Rubin Kazan. Begge kampe er endt uafgjort og Liverpool er derfor stadig uden sejr siden Klopp’s tiltrædelse. Fodboldspilleren tager et kig nærmere på Klopp og den spillestil, som han b.la. var kendt for i sin tid som Dortmund-træner. Kan han få det implementeret det hos et svingende Liverpool-mandskab? Og skal der nye kræfter til før Klopp for alvor kan sparke Liverpool igang?

Spillestil
Liverpool ansatte den 8. oktober 2015 den karismatiske træner, Jürgen Klopp, som tidligere stod i spidsen for det tyske storhold Borussia Dortmund, hvor det blandt andet blev til to tyske mesterskaber (hhv. i 10/11 og 11/12 sæsonerne), en tysk pokaltitel (sæsonen 11/12) og en andenplads i Champions League (sæsonen 12/13).

4-2-3-1 var Klopp’s foretrukne formation i Dortmund-tiden og mon ikke han også vil indføre den hos et Liverpool-mandskab, som mange af de helt rigtige spillere, som kan dække de fleste af positionerne.

I Dortmund var det vigtigt for Klopp, at spillerne som minimum kunne løbe 120 km. sammenlagt. Her har flere af Klopp’s tidligere spillere, blandt andet Patrick Owomoyela (tidl. Dortmund-spiller), udtalt følgende til den engelske avis, The Mirror:

“I hans første år sagde han, at han ikke ville garantere noget udover, at når vi nåede 120 km. per kamp, så ville det bliver meget sværere for os at tabe.”

Med det sagt, så vil et fremtidigt Liverpool-hold formentlig bestå af spillere, som er villig til at løbe de ekstra meter for holdet. Samtidig med det berømte genpres, som Klopp fik indført i Dortmund. Det selv samme genpres som spanske FC Barcelona er verdenskendt for, og som kan vise sig at være en gevinst på længere sigt, når først Liverpool-spillerne har vænnet sig til Klopp’s aggressive spillestil.

Spørgsmålet er så bare nu, om Liverpool har de rette spillere til at kunne udføre den meget krævende spillestil og klare koncept som Klopp står for. Måske skal han endda ud og investere i nye spillere i det næste transfervindue?

Læs også: https://fodboldspilleren.dk/klopp-tager-denne-spiller-med-fra-dortmund-til-liverpool/

Hvem skal ud?
Om Jürgen Klopp overhovedet har tænkt sig at skille sig af med nogle spillere i det næste transfervindue vides selvfølgelig ikke. Dog vil Fodboldspilleren komme med et par bud på hvilke spillere der måske skal finde andre græsgange, når transfervinduet er åbent.

– Kolo Toure:
Den ivorianske midterforsvar har rundet de 34 år og ligner ikke en spiller, der passer ind i Klopp’s spillestil. Samtidig står Toure stadig i skyggen af Martin Skrtel og Mamadou Sakho, der begge har spillet fuldtid i de Klopp’s første to kampe. Ivorianeren spiller dog altid med hjertet og giver sig altid fuldt ud, men ligner en spiller der ikke længere kan gøre sig på allerhøjeste niveau.

– Jose Enrique:
Den spanske venstreback har formentlig spillet sin sidste kamp for Liverpool. Enrique, der i sommers prøvede at skifte væk fra Anfield, konkurrerer med landsmanden Alberto Moreno om venstreback-positionen, og her er Moreno det oplagte førstevalg.
28-årige Enrique, der har kontraktudløb i sommeren 2016, har stadig nogle gode år tilbage på toppen, men behøver spilletid for at kunne begå sig på højeste niveau.

Læs også: https://fodboldspilleren.dk/ferguson-frygter-klopp/

Hvem skal ind?
Spillere som Daniel Sturridge, Phillipe Coutinho, Martin Skrtel og Jordan Henderson vil se godt ud på et hvilket som helst holdkort, men hvis Liverpool vil være med i den sjove ende tabellen, så skal der være kvalitet på samtlige positioner. Fodboldspilleren vil prøve at give sine bud på hvilke spillere Jürgen Klopp helst så på sit holdkort.

– Målmænd:
Liverpool har pt. ungarske Adám Bogdán og det belgiske førstevalg, Simon Mignolet, som de to målmænd i truppen. Selvom Mignolet er det klare førstevalg og til tider kan have en ‘off-day’, så er der intet der tyder på, at Klopp er på jagt efter endnu en målmand.

– Forsvar:
I sin tid som Dortmund-træner havde Jürgen Klopp en stærk duo i tyske Mats Hummels og serbiske Neven Subotic. Her kunne specielt Mats Hummels være interessant for Klopp, der nok gerne så Hummels danne par med Martin Skrtel.
Selvom Liverpool i de seneste to kampe har spillet med Sakho og Skrtel nede i bagkæden, så er førnævnte Hummels et langt sikre kort at have på hånden end Sakho. Skrtel og Hummels vil kunne supplere hinanden godt og være et skrækscenarie for en hver angriber i Premier League.

– Midtbane:
Ilkay Gündogan har, ifølge Goal.com, nedtonet rygterne om et muligt skifte til Liverpool, og Klopp må derfor kigge efter andre alternativer til midtbanen.
Derimod kunne Fodboldspilleren igår afsløre et muligt gensyn mellem Klopp og en af hans tidligere spillere. Der er nemlig tale om Nuri Sahin, der fra 2008 til 2011, spillede under Klopp i Dortmund og nød godt af den karismatiske træner. Herefter gik turen til det spanske, hvor Real Madrid blev Sahin’s nye arbejdsgiver. Det blev dog kun til en enkelt sæson på Santiago Bernabeu, hvorefter Sahin blev udlejet til Liverpool.
Selvom Liverpool besidder en stærk midtbane med løbevillige spillere som James Milner, Lucas Leiva og Jordan Henderson samt kreative og kampafgørende spillere som brasilianerne Phillipe Coutinho og Roberto Firmino, så vil Nuri Sahin helt sikkert kunne gøre en forskel for ‘The Reds’.

– Angreb:
Marco Reus er i længere tid blevet rygtet til b.la. Premier League og med Klopp’s ankomst til Anfield er der meget der tyder på, at Reus kan blive Klopp’s første handel.
Reus ved hvordan Klopp gerne vil spille på og vil derfor falde naturligt ind i tyskerens koncept. Samtidig vil Reus være et fantastisk supplement til en noget usikker Liverpool-offensiv med navne som Daniel Sturridge, Christian Benteke og unge Divorck Origi.

Konklusion:
Fremtiden ser lys ud for karismatiske Klopp og resten af Liverpool-mandskabet.
Hans hårde spillestil med det berømte genpres og de sammenlagte 120 km. bliver noget af en omvæltning for mange Liverpool-spillerne og det bliver spændende at se omkring juletid, hvor spillerne virkelig bliver presset med det stramme juleprogram, om Klopp stadig vil bibeholde hans ellers så fasttømret koncept.
Om Liverpool, med Klopp ved roret, kan bide sig fast blandt Premier League’s tophold bliver spændende at se. Herefter må tiden vise om “The Normal One” skal ud og investere i nye kræfter og måske endda nogle af hans tidligere spillere.