Juventus har i kalenderåret 2018 været den stærkeste europæiske storklub, hjemme i deres egen liga. De har overgået hold som Manchester City, Paris Saint-Germain og FC Barcelona.

Af Lasse D. Drescher

Siden kalenderåret 2018 startede, har Juventus været det bedst forsvarende hold, blandt de europæiske topklubber. Massimiliano Allegri har altså fået stablet en rigtig stærk deffensiv på benene, hos den italienske storklub.

(Photo by Claudio Villa/Getty Images)

Mange troede kort efter at Juventus vinkede farvel til Leonardo Bonucci, at det ville gå skidt i forsvaret. Nu godt inde i sæsonen må vi bare sige, at Juventus altså godt kan klare sig, efter salget af italienske Bonucci.

I kalenderårets Serie A-kampe har Juventus indtil nu ikke lukket et eneste mål ind, De har samtidig formået at sende 15 mål ind i modstanderens net. Hvilket er ret solidt, af den italienske storklub.

Calciomercato sammenligner Juventus’ statistik med andre storklubber. Der er tale om FC Barcelona, Manchester City og Paris Saint-Germain. De tre førnævnte klubber har alle lukket nogle mål ind. Samtidig med at de ikke har været så solide som Juventus i bagkæden.

Men Juventus og den italienske spillestil, handler også ekstremt meget om et stærkt forsvar. Det har i mange år været Juventus’ pejlemærke, og det er også forståeligt. Men som tidligere nævnt var der tvivl om Juventus ville være stærke, efter at sælge Bonucci.

Har Benatia overtaget rollen som “Bonucci”?

Specielt Medhi Benatia har fået en ny rolle hos den italienske storklub. Medhi Benatia spiller nemlig ofte i midterforsvaret, sammen med den erfarne italienske klippe Giorgio Chiellini. Chiellini har i mange år været en super solid stopper, hos den italienske storklub.

Generelt så har samarbejdet mellem målmanden Gianlugi Buffon, og forsvarsspillerne været meget solidt, og derfor har de ikke lukket mange mål ind. Midtbanen har samtidig også stået stærkt, og har kunne samarbejde med forsvaret når de har været presset i bund.

Læs også: Bordeux-stjerne rygtes mod europæiske storklubber