Sæsonen for de fleste klubbers vedkommende er ved at være slut, og hvis ikke den allerede er det endnu, mangler der blot et par kampe. Det medfører også, at diverse priser så småt bliver uddelt…heriblandt den ‘gyldne støvle’, der går til den spiller i ligaen, der har scoret flest mål. 

AF KRISTIAN PARIS 

Edinson Cavani (Ligue 1 – Paris Saint-Germain)

TOPSHOT-FBL-FRA-UNFP-AWARDS

Cavani har været god i denne sæson. Så god at han har lavet 35 mål i 36 kampe i Ligue 1 i denne sæson.

Den nærmeste udfordrer til topscorerprisen i Frankrig er Alexandre Lacazette, der kan ærgre sig over, at han valgte en sæson at score mål i, som Cavani også valgte. Lacazette har scoret 28 gange for Lyon i år.

Harry Kane (Premier League – Tottenham Hotspur)

Hull City v Tottenham Hotspur - Premier League

Kane har i denne sæson fortsat sit imponerende scoringssnit, og det betyder, at han for andet år i træk kan skrive sit navn på ‘den gyldne støvle’. Med 29 mål i 30 kampe er det ingen skam for Zlatan og Lukaku at slutte efter englænderen.

Nicolai Jørgensen (Hollandske Eredivisie – Feyenoord Rotterdam)

TOPSHOT-FBL-NED-EREDIVISIE-FEYENOORD-AZ-ALKMAAR

Den tidligere Liverpool spiller Dirk Kuyt trak de fleste overskrifter, da han som anfører lavede hattrick i sæsonens sidste kamp for Feyenoord og sikrede klubben mesterskabet.

Men faktisk, kommer det meste af Feyenoords succes fra danskeren – ja danskeren- Nicolai Jørgensen, der i denne sæson står noteret for 21 mål og 11 assists i ligaen.

Lionel Messi (La Liga – Barcelona)

FC Barcelona v Villarreal CF - La Liga

Messi har i denne sæson ikke helt overgået sig selv, som han ellers så imponerende plejer. Din lille gæve argentiner står derudover noteret for flotte 37 liga mål – otte mål for sidste års topscorer Luis Suarez – og det betyder, at landsholdsspilleren kan vinde titlen for fjerde gang.

Hans evige konkurrent Ronaldo står modsat kun noteret for 25 mål.

Pierre-Emerick Aubameyang (Bundesliga – Dortmund)

Borussia Dortmund v Werder Bremen - Bundesliga

Dortmunds placering i ligaen var lige ved at blive spændende, da Aubameyang scorede i Dortmunds 4-3 sejr over Werder Bremen.

Landsholdspilleren fra Gabon står noteret for 31 mål og det betyder, at han slutter et mål foran den evige konkurrent Robert Lewandowski med 30 mål.