Premier League er i gang. Der skal som altid findes en vinder og tre nedrykker. Og så skal der også bestemmes de mandskaber, der næste sæson skal spille europæiske fodbold. De pladser har i mange år været målsætning for Everton. Nogen gange har forventninger været indfriet, men langt de fleste gange, er Everton endt uden for de europæiske pladser. Sådan ser det også ud til at blive i denne sæson. Træner Ronald Koeman er under pres. Her er erstatningen, såfremt han bliver fyret. 

Af David Paris

Den nuværende Shaktar Donetsk-træner Paulo Fonseca har fortalt, at han gerne, på et tidspunkt i sin trænerkarriere, ville være træner i en klub i Premier Leauge. Everton har meldt deres interesse i manageren, der måske, inden for den nærmeste fremtid, kunne være ny mand i det varme sæde i Merseyside-klubben.

Ifølge unavngivne kilder i Portugal, var Fonseca blandt favoritterne til at erstatte den fyrede Roberto Martinez i 2016 i Everton. I stedet tog den tidligere Southampton-træner, Ronald Koeman over, og Fonseca blev altså ikke Everton-træner i den omgang. Men måske bliver han det nu.

(Photo by Tony McArdle/Everton FC via Getty Images)

Everton har i Premier Leagues otte første kampe ikke fået det ud af dem, som man gerne ville og ligger lige nu placeret i den nederste havldel, som nummer 16, med kun otte point i lige så mange kampe. Af den grund er netop Ronald Koeman under pres, så måske er der snart et job ledigt i klubben.

Fonseca may figure on Everton’s wanted list once again if the Toffees decide to sack Koeman, whose team face Lyon in the Europa League on Thursday night before entertaining Arsenal in the Premier League next Sunday.

Uanset om Everton vælger at ansætte Fonseca, så har manden et ønske om at træne professionel fodbold i England. Spørgsmålet er så, hvis ikke Everton er hurtige nok til at få sikret sig hans underskrift, hvilke andre klubber kunne så være interessante for Fonseca. Vil bundholdene have en offensiv manager, der primært har erfaring fra den bedste portugisiske række og østeuroæiske ligaer?

Giv din mening til kende i kommentarfeltet på Facebook.