Endelig er Premier League startet og det betyder, at vi får masser af god fodbold i fjernsynet de næste mange weekender. Mandag møder Everton Manchester City på udebane, og på papiret ligner det City-sejr. Everton-træner har dog nogle tricks i ærmet… 

Af David Paris 

Everton-manager Ronald Koeman har afsløret Manchester Citys svagheder og håber på at kunne udnytte dette i mandagens kamp. Den hollandske træner ved godt hvad City-træner Guardiola er i stand til og det blev til fulde bevist i sidste sæson, da hans mandskab smadrede Everton på Goodison Park med 4-0.

“Den måde han, Guardiola, kan lide at spille er den sværeste måde af alle måder,” sagde Koeman ifølge Sky Sports. “Det er virkelig en fornøjelse at se hans hold spille fodbold.”

“De spiller med mange offensive spillere på holdet af gange. Premier League er stærk fysisk i nærkampene og de forsøger at spille med et højt forsvar, der også presser højt. Der er altid plads bag dem, vi ved det og vi husker det. Da vi spillede mod City på hjemmebane, straffede vi dem for det, men jeg tror stadig, at med de handler, de gjorde over sommeren, at de er stærkere end sidste år.”

Når Merseyside-klubben på mandag løber ind på Etihad Stadium er det første gang nyindkøbet Wayne Rooney er tilbage i Manchester siden skiftet fra den røde del af Manchester til Everton, tidligere på sommeren. Til den situationen fortæller Koeman følgende:

“Det er ikke første gang, han kommer til at spille imod City på det stadion. Han ved måske måske ikke, hvilket modtagelse han får, men han er sådan en erfaren spiller, at han ikke kommer til at sove mere uroligt og vanskeligt at den tanke.”