I morgen spilles finalen i en af verdens fineste pokalturneringer. Året er 2017 og de to ærefyldte hold heller Chelsea og Arsenal, der begge er fra hovedstaden England. Læs, hvilke specifikke kampe, der skal vindes på banen før holdet sejrer. 

AF KRISTIAN PARIS 

Per Mertesacker vs Diego Costa

Mert Costa

Klubbens kaptajn Per Mertesacker er kun blevet udskiftet én gang i hele sæsonen i ligaen i de kampe han har spillet for klubben. Mertesacker bliver leder i det Arsenal forsvar, der skal tage i mod verdensstjerner som Diego Costa, Eden Hazard og Pedro.

Og netop førstnævntes kamp med tyskeren bliver afgørende for kampen. De to kommer til at møde hinanden i en direkte face-to-face duel og det kan bestemt godt blive drabeligt.

2. Alexis Sanchez vs Victor Moses

Moses Sanchez

Sanchez har været en skinnende stjerne for ellers kampformsmanglende Arsenal i denne sæson. Chileneren har leveret varen og scoret 24 mål og lavet 10 assist  i klubbens jagt på Champions League pladserne.

Han står i morgen, lørdag, overfor Victor Moses, der virkelig i denne sæson har nydt godt af managerskiftet og det nye 3-4-3 system, der har ført London klubben til hjemlig triumf.

Han spiller den højre wingback i femmandsforsvaret og det gør han godt. Hans utrættelige løb både offensivt og defensivt – specielt defensivt – bliver afgørende for at holde Arsenal for at score.

3. Hector Bellerin vs Eden Hazard

Arsenal v Chelsea - Premier League

På den modsatte fløj end førnævnte finder vi endnu en gang kampen mellem kant og back. Her står Arsenals super spanske back komet, Hector Bellerin, overfor verdensstjernen Eden Hazard, der uden diskussion må siges at have været Chelseas absolut bedste spiller.

Denne  mand mod mand duel bliver afgørende for kampen, og hvis først den ene får overtaget kan det kun gå en vej. Bliver spændende at følge de to…

4. Granit Xhaka vs N’Golo Kante

Arsenal v Chelsea - Premier League

De fleste kampe vindes på midtbanen – sådan lyder et gammelt fodbold-mundheld. Schweiziske Xhaka skal for alvor leve op til sin 350 millioner transfer i sommers, og det kan han gøre, når han står overfor en af de bedste spillere i ligaen, den dobbelte Premier League mester N’Golo Kante.

Kante har ligesom sidste sæson for Leicester været enestående for Chelsea og har styret klubbens midtbane med hård hånd.