Den spanske midtbanespiller Fabregas har eftersigende fået en meget chokerende besked fra Chelseas cheftræner, Conte. Han er fri til at skifte klub, hvis han har lyst, men også velkommen til at kæmpe for en plads i startopstillingen. 

Af David Paris 

De fleste af Chelseas spillere er i skrivende stund i drømmeland. Den nye cheftræner Antonio Conte har fået en fantastisk start på denne sæsons Premier League-turnering. Maksimum point med tre sejre i lige så mange kampe, og med Eden Hazard og Diego Costa kommet godt i gang på måltavlen, ser det lyst ud for The Blues.

Hvordan den italienske manager har forvandlet Chelsea-mandskabet, der gennemlevede en af klubbens værste sæsoner sidste sæson, er uvist, men noget gør han altså rigtigt.

Noget markant som 47-årige Conte har gjort er, at bænke offensivspilleren Cesc Fabregas, selvom han både i sidste sæson og også i mesterskabssæsonen for to år siden, var en vigtig brik i holdets taktik.

“Gå eller kæmp for en plads”

Den spanske offensive midtbanespiller har kun spillet sølle 12 minutter i de første kampe, og det var i 2-1-sejren mod Watford som indskifter. Fremtiden for 29-årige Fabregas ser derfor noget dyster ud, og han er bestemt ikke en type, der ser sig tilfreds med at sidde på bænken.

Cesc Fabregas (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

Ifølge den engelske avis The Sun, der refererer til mediet El Confidencial, har Conte sendt en klar besked til Fabregas, der eftersigende lyder på, at hans dage på Stamford Bridge er talte. Han er angiveligt ‘fri til at forlade klubben.’

Udtalelsen kommer på baggrund af holdets kamp mod Burnley lørdag, hvor Fabregas varmede op i omkring en halv time på sidelinjen, for til sidst slet ikke at komme på banen.

Conte fortæller selv om situationen: “Jeg er tilfreds med hans attitude. Han arbejder meget hårdt under træning for at vise mig, at han fortjener at spille. Jeg ønsker at se dette hos alle mine spillere –  de skal vise mig at de fortjener være blandt de 11 startende. 

Hvad Fabregas gør er uvist, og han har ikke selv kommenteret på sagen. Klubber som Juventus og Real Madrid har angiveligt meldt deres interesse, på trods af, at han har en fortid i den catalanske storklub Barcleona.