Chelseas målscorer i dagens opgør mod Swansea, Fabregas, har i dag nået en ret spektakulær milepæl i historien og samtidig også i hans karriere. 

AF KRISTIAN PARIS 

Fabregas, der kom til Chelsea i 2014 fra Barcelona, nåede i Chelseas hjemmekamp mod Swansea milepælen som den første spanske spiller i Premier Leagues historie til at nå 300 kampe. Chelsea vandt i øvrigt kampen 3-1 med et enkelt mål af rekordindehaveren.

Den tidligere Arsenal kaptajn kom i kampen ind i stedet for midtbanespilleren Nemanja Matic, og han fik hurtigt gjort sig bemærket ved at fejre milepælen med en kasse.

Photo by Catherine Ivill – AMA/Getty Images

300 kampe er en del. De kommer ikke af sig selv.
De fleste kommer faktisk ikke fra den blå del af London, men snarere den røde i form af Arsenal…

Som helt ung var Cesc Fabregas nemlig en del af det berømte La Masia (Barcelonas ungdomsakademi) fra 1997-2003.
Engelske Arsenal og Arsene Wenger fik tidligt øje på den gode spanier og Wenger hentede ham til London allerede som teenager.

I Arsenals tog karrieren hurtigt fart. Fabregas spillede sig stille og roligt ind på holdet, og blev hurtigt en fast del. Han blev i  2011 hentet tilbage til catalonien af Barcelona, og da havde spanieren spillet over 200 kampe og var blevet udnævnt til kaptajn.

Resten af historien kender I, og han er i dag en del af Contes altvindende mesterskabsmandskab.

Det var Mourinho, der første gang hentede ham til klubben, og i dennes trup var han én af nøglespillerne – på dette tidspunkt en af de bedste centrale midtbanespillere i verden.

Nu, under Antonio Contes nye Chelsea hold er han blevet mere en rotationsspiller eller backup. Han starter sjældent inde, men gør arbejdet godt, når han endelig får spilleminutter i kroppen.