Byen Manchester hævder om sig selv at være en sted med fællesskab og kampånd, men alt det ryger ud af vinduet, når vi snakker fodbold. 

AF KRISTIAN PARIS

Den bitre rivalkamp mellem den røde del af Manchester, United, og den blå del, City har altid stået på, og er blot blevet større, efter City igen er at finde i landet bedste række.
Begge klubber kan dog betegnes som en topklub i England, og de to holds opgør er altid høj-intense.

. (Photo by Paul Gilham/Getty Images)

Hvis vi tager et kig på de to klubbers forsvar kan vi se, at begge klubber i nogle sæsoner, har satset mere på den offensive del af fodbolden, selvom begge mandskaber besidder nogle yderst kompetente forsvarsspillere.

United har netop hentet svenskeren Victor Lindelöf for omkring 300 millioner, og City kan igen være glad for at se kaptajn, Vincent Kompany på banen igen efter en lang skadesperiode.

Men hvem af de to foretrækker Premier League fansene egentligt? Ifølge 90min.com er svaret utvetydigt. Kompany træker hele 70 % af stemmerne mod svenskerens 30 %. I alt har 175 315 tusinde deltaget i undersøgelsen.

Og Kompany har også været god på seneste, på trods af sidste sæson, der blev spoleret af en del skader. Nu er den 31-årige belgier tilbage på grønsværen og han kan igen bidrage til den klub, han har været en del af i over et årti.

Hans enorme fysik, rolighed og sikkerhed med bolden har gjort ham til en af Europas bedste på sin position. Der er ingen tvivl om, at City gør klogt i at passe godt på ham de næste par sæsoner.

Modsat har Lindelöf ikke helt levet op til den sum, United har givet for ham. Han har mildest talt været dårlig i klubben opstart, hvorfor han heller ikke har fået officielt Premier LEague-debut endnu.