Liverpools Mamdou Sakho blev for omkring en måned siden testet positiv for at have et ulovligt fedforbrændende stor i blodet. Indtil videre har konsekvensen være uvist, men det har vi nu fået en afklaring på, i hvert fald fra UEFAs side af sagen. 

Af David Paris

Vi skrev for et par uger siden om Liverpools midterforsvarer, Mamadou Sakho, der var blevet testet positiv for at have en fedtforbrændende stof, ukendt af navn, i blodet. Årsagen, ifølge ham selv, var at han var for tyk og derfor gerne ville tabe sig – dermed at forbrænde mere fedt. Efter det positive resultat, blev den franske landsholdsspiller idømt en karantæne på 30 dage, indtil sagen var blev efterforsket og afklaret.

På grund af karantænen missede den 26-årige professionelle fodboldspiller sidste del af Premier League-sæsonen og Europa League-finalen, hvor Liverpool, også kaldet The Reds led et smertefuldt nederlag til Sevilla.

Nu melder den franske avis L’Equipe, at Sakho, heldigvis for Liverpool og fansene, ikke ser ud til at få en yderligere straf, altså bortse fra de førnævnte 30 dage. Årsagen er angiveligt, at det stof Sakho havde i blodet, ikke er på ‘listen for forbudte stoffer’. Flere kilder siger eftersigende, at der ikke går længere før netop det stof, også figurerer på listen.