FC København er den rigeste og mest succesfulde klub i Danmark. De vinder ikke mesterskabet hvert år, men de vinder det tit og er altid favorit! I tidens løb har der været et væld af klassespillere tilknyttet hovedstadsklubben.

Afskedsfest for Flemming Østergaard; i Parken; Torsdag den 22. april 2010; Helle Thorning Schmidt (Photo by Klaus Bo Fotografi/Her Og Nu via Getty Images)

Flemming Østergaards farvel i Parken; Torsdag den 22. april 2010. Helle Thorning Schmidt giver et knus (Photo by Klaus Bo Fotografi/Her Og Nu via Getty Images)

At finde de 11 bedste har ikke været nogen let opgave, og der er næppe tvivl om, at ikke alle vil være enige. Listen af klassespillere, der IKKE blev plads til, er meget lang og tæller masser af prominente navn f.eks. Brian Laudrup, Cesar Santin, Alvaro Santos, Michael Manniche og Brødrene Johansen.

Komplet hold

På de næste fire sider følger først målmand og træner, dernæst forsvaret som en firebackkæde med to centrale og to backer, efter det kommer en firmands midtbane med to centrale og to wings, og til sidst de to bedste angribere i klubbens historie.

I bedømmelsen er der lagt vægt på subjektive ting som: Karisma, fansenes indstilling samt hvor lang tid de spillede i FCK.

Karisma over statistik

Der er til gengæld ikke nødvendigvis lagt vægt på ‘rå statistik’, og det er derfor Santin ikke kommer på, selvom han er den, der har scoret flest mål i FCK’s historie.

Spillere der havde en lang karriere i FCK, men siden er skiftet til f.eks. Brøndby er automatisk siet fra. Det gælder f.eks. Thomas Rytter og Martin Albrechtsen.

Klik videre for at se all-star holdet.