20-04-2016: Fodbold DBU Pokalturnering, 2. semifinale Brøndby IF - FC København: Benjamin Verbic og Ludwig Augustinsson, FCK FC København jubler efter 0-1 sejren over Brøndby i pokalsemifinalen onsdag d. 20 april 2016 i Brøndby. Målet blev scoret af Nicolai Jørgensen, FCK FC København. Foto: Lars Møller/Scanpix

20-04-2016: Fodbold DBU Pokalturnering, 2. semifinale Brøndby IF – FC København: Benjamin Verbic og Ludwig Augustinsson, FCK FC København jubler efter 0-1 sejren over Brøndby i pokalsemifinalen onsdag d. 20 april 2016 i Brøndby. Målet blev scoret af Nicolai Jørgensen, FCK FC København. Foto: Lars Møller/Scanpix

Onsdag aften var F.C. København gæster på Estadio do Dragao, hvor den portugisiske klub, Porto, til daglig hører hjemme. Her skulle man i Champions League-gruppespillet forsøge at vriste point fra de portugisiske værter. Og det lykkedes minsandten.

De forsvarende danske mestre havde egentlig ikke de store ambitioner om at kunne byde Porto op til dans, men københavnerne leverede i den grad varen. Og mere til.

Det blev en taktisk præget første halvleg, hvor Porto stod dybt på banen med det eneste formål, at gå all-in på hurtige omstillinger, der via gode pasninger og lynende acceleration kunne føre til noget farligt.

Det startede da også noget skidt for den danske hovedstadsklub, der allerede efter 13 minutter kom bagud på et mål af Ótavio efter en fejlclearing fra de bageste geledder hos gæsterne.

På trods af en føring på 1-0 ved pause blev værterne mødt af en pibekoncert af hjemmeholdets fans, der langt fra var tilfreds med det, de havde set deres hold levere. Men det skulle blive langt værre for dem, som ikke stillede sig tilfredse med en étmålssejr.

I starten af anden halvleg bød F.C. København nemlig Porto op til dans, og på et tilfældigt mål (et mål er et mål) udlignede danske Andreas Cornelius 52 minutter inde i kampen.

Københavnernes drømme om point blev også mere og mere realistiske i takt med at kampen skred frem.

Dog fik Ján Gregus tildelt sit andet gule kort 20 minutter før tid, og derfor var københavnerne nødt til at satse langt mere defensivt, end før. På trods af et voldsomt pres fra Porto de sidste minutter af kampen lykkedes det københavnerne at tage et point med hjem til Danmark, og dermed holde liv i videre avancement.

Gruppens anden kamp mellem Club Brügge og Leicester endte med en 3-0 sejr til de forsvarende engelske mestre.