Tottenhams nye manager Jose Mourinho havde en for negativ attitude, da han var træner i Manchester United. Det var ifølge Rio Ferdinand en af årsagerne til hans exit. 

Jose Mourinho blev i sin tid berømt for at omtale sig selv som ”The Special One”. Men i portugiserens sidste tid som manager i Manchester United, inden han fik en fyreseddel, var der ikke meget charme og karisma over portugiseren med det imponerende titel-cv. Det mener den tidligere United-anfører og nuværende fodboldkommentator, Rio Ferdinand. 

”Han fremstod gnaven. Da jeg første gang så Mourinho, var han manager i Chelsea, men jeg elskede at se ham på tv til pressekonferencer. Man elskede at se ham tale. Han var indsigtsfuld, og der var en gnist omkring ham. Så ændrede det hele sig pludselig, og han virkede nedkørt og sur,” siger den tidligere forsvarsklippe i et interview med BT Sport. 

En managers karisma og offentlige fremtoning smitter af på spillerne, pointerer Rio Ferdinand. 

”Jeg syntes, han virkede meget negativ, og det kunne man også se på hans kropsprog.”

Jose Mourinho overtog trænerposten i Tottenham i sidste uge oven på fyringen af argentinske Mauricio Pochettino, der kun havde vundet to ud af de på det tidspunkt seneste otte kampe. Og Mourinho er kommet godt fra start som manager for Londonklubben med en sejr i Premier League over West Ham samt tre point i gårsdagens opgør på hjemmebane mod Olympiakos i gruppespillet i Champions League. Spurs kom ellers bagud 2-0 efter 19 minutter, men formåede at vende kampen, som endte 4-2. Dele Alli, Serge Aurier og Harry Kane kom på måltavlen for de hvidblusede. Sidstnævnte med to scoringer, og den ene scoring kom efter oplæg af Christian Eriksen. 

I den kommende weekends opgør i PL møder Mourinho, Eriksen og Co Bournemouth på hjemmebane.