Liverpool fans har i denne uge ventet i spænding imens, at de har fulgt klubbens intense jagt på en ny træner. Valget er faldet på den tidligere Dortmund træner Jürgen Klopp, et valg som både fans, klubben og tidligere spillere virker til at være yderst tilfredse med.

Den nye Liverpool træner Jürgen Klopp er i løbet af ugen blevet rost til skyerne fra alle tænkelige vinkler, og det med rette. Den tyske træner har tidligere formået store ting med klubberne Mainz 05 og den tyske storklub Borussia Dortmund.

Mirakelmagerens trænerkarriere

Klopp stoppede i 2001 sin aktive karriere i Mainz 05 og stod derefter i spidsen for holdet, som holdets manager i de næste 7 sæsoner. Det blev fantastiske 7 sæsoner, Mainz 05 rykkede op i Bundesligaen i 2004/2005 sæsonen og sæsonen efter kvalificerede de sig til UEFA cuppen (2005/2006). I 2008 stoppede mirakelmageren dog i Mainz 05 for at søge nye udfordringer.

De nye udfordringer kom i form af Dortmund, som Klopp førte til henholdsvis en 6 plads i 2008/2009 og en 5 plads i 2009/2010. Det helt store gennembrud med Dortmund fik han dog i 2010/2011 sæsonen, hvor han førte et hold fyldt med talenter fra egen produktion til en 1. plads i Bundesligaen. Sæsonen efter vandt Klopp og Dortmund igen Bundesligaen, men de stoppede ikke der. De vandt også DFB pokalen i finalen over Bayern Münich. Dortmund vandt desuden 2011/2012 sæsonen med det højeste antal point, Bundesligaen nogensinde er blevet vundet med (81 point). Sæsonen 2012/2013 endte med en flot 2. plads i Champions League og ligeledes en 2. plads i Bundesligaen. Begge gange måtte Klopps tropper se sig slået af rivalerne Bayern München. Sommeren 2015 stoppede mirakelmageren i Dortmund, med en statistik på 179 vundne kampe, 69 uafgjorte og 70 tabte. .

Sir Alex Ferguson frygter Klopp

Med en trænerkarriere som ovenstående, kan man ikke bebrejde at Liverpool fans de seneste dage har festet som var det nytårsaften. Det er dog ikke alle der er lige tilfredse med, at Klopp nu er Liverpools ny træner.

“Det er en god aftale. Jeg beundre ham.” disse simple ord brugte den tidligere United-træner, Sir Alex Ferguson, da ESPN udspurgte ham om Jürgen Klopp.

“Jeg kender Jürgen fra de gange vi har mødtes til træner timer i Geneva.” “Hans karriere i Dortmund var rejsen til toppen, og jeg tror at han kommer til at gøre det godt.”

“Jeg kan selvfølgelig ikke lide at sige det, nu hvor det er Liverpool, fordi jeg er bekymret for det men, han kommer til at gøre det godt.” Udtaler Ferguson til ESPN.

Klopps fremtid

Hvordan Klopp vil klare sig på Anfield, vil kun tiden kunne vise. Det forventes at han vil arbejde med Anfields transferkomite, dog forventes han heller ikke at få problemer med dette. Klopp har nu de næste 7 dage til at vende sig til Anfield og Liverpool før det igen går løs. Klopp og hans tropper møder næste lørdag Londonklubben Tottenham hjemme på Anfield Road!