Tilliden til FIFA er bestemt ikke i top i disse år. Flere skandaløse sager om korruption og diverse andre sager har gjort, at FIFA blot er noget der snakkes om. Nu har de taget et skridt i en ny retning – bedøm selv om det er den rigtige eller forkerte. 

AF KRISTIAN PARIS

For i følge det britiske medie BBC foreslår fodboldorganisationen nu, at en spiller ikke blot kan spille landsholdsfodbold for sin egen nation – men et landshold derudover også.

Lige nu gælder der de regler, at en spiller, der har spillet én eller flere officielle landskampe for en nation, ikke kan skifte til et andet landshold. Men det lille ø-rige, Cap Verde, kræver nu, at den internationale fodboldorganisation løsner reglerne således, at en skifte mellem nationer godt kan lade sig gøre, selvom man har spillet flere landskampe for den ene nation.

Victor Montagliani, der er embedsmand i FIFA, slår fast, at FIFA lige nu undersøger mulighederne for at en sådan regelændring kan lade sig gøre uden at gå på kompromis med sportens integritet.

Der er så mange ting, der har ændret sig på det seneste, hele verden ændrer sig. Immigrationen ændrer sig. Der er mange forskellige nationaliteter over hele verden – der er problemer i Afrika, Asien og resten af verden.

-Derfor vurderer vi også, at det er en god mulighed for at undersøge reglerne og finde på nye løsninger uden at gå på kompromis med sporten.

Foto: REUTERS/Jorge Silva

Montagliani afslører også, at FIFA lige nu tænker på at forlænge den tid, der skal gå før en spiller kan skifte til en nations landshold, hvis ikke han er blodbeslægtet med det. Lige nu gælder der det, at udenlandske spiller skal have levet og spillet i landet i mere end fem år, før de kan komme i betragtning til at spille for nationen.