Det er for tiden landsholds pause, og det betyder selvfølgelig en masse gode fodboldkampe. Sådan ser de fleste fodboldfans i hvert på det. Managere og… ja, nok primært managere hader disse pauser.
Deres spillere bruger unødvendigt energi og spiller kampe, der ikke er for klubben. Ofte sker det også, at spillerne returnerer skadet – managernes værste mareridt. 

AF KRISTIAN PARIS

For fire dage siden spillede Argentina deres første landskamp i VM-kvalifikationen siden november sidste år. De tog i mød Chile på hjemmebane og kampen blev vundet med snævre 1-0, på mål af selveste Messi. Ja, hvem andre end Messi.

Målet blev scoret på straffe efter godt et kvarters spil, og det blev senere kampens endelige resultat.

Nu er FIFA, verdens organisationen for fodbold, så gået offentlig og har idømt målscoreren og den tidligere Ballon d’Or vinder en fire spille dages karantæne, efter en hændelse i den seneste landskamp mod Chile den 24. marts.

 

Baggrunden for karantænen er eftersigende, at verdensstjernen skulle have rakt hånden op og råbt adskillige fornærmelser mod linjevogteren, efter der blev fløjtet frispark i mod ham.

Det strider mod FIFA’s egen paragraf 57, der bestemmer, at det kan straffes at fornærme spillere, trænere, dommere og andre officials verbalt.

På FIFA’s egen officielle hjemmeside fremgår det, at karantænen gælder i alle officielle internationale landskampe, og at han skal betale i omegnen af 70 000 danske kroner.

Taget i betragtning af argentineren tjener et to-cifret million beløb om ugen, skulle den lille bøde nok være til at klare for angriberen, der dog heller ikke (endnu) har udtalt sig om episoden.

De fire kampe, som Messi har karantæne for, vil blive afsonet i Argentinas kommende VM-kvalifikationskampe.

Deres næste møde er faktisk i aften, hvor de gæster underdogsene fra Bolivia – en kamp der bare skal vindes, hvis argentinerne ønsker at beholde momentum i deres kvalifikationsgruppe.