Football Manger 2018 lander først på markedet i starten af november, men vi har taget glæderne lidt på forskud, og besluttet os for at lave en liste med 10 klubber, du bare er nødt til at styre i det nye spil. Dedikerede FM-spillere har muligvis allerede besluttet sig for hvem de skal være, men hvis du mangler inspiration, er der god grund til at kigge denne liste igennem. Vi kan garantere, at du vil finde mindst en af klubberne perfekte at begynde et ’save’ med.

af: Emil Plovgaard

Enhver kan tage en af Europas største klubber og føre dem til tops. Dette er måske sjovt i de første par sæsoner, men den sande glæde ved FM finder de fleste brugere, når de tager en mindre bemidlet klub, arbejder sig igennem begrænsningerne, og bygger holdet op til et niveau af uhørte dimensioner.

At bygge noget l-o-r-t op fra bunden kan ofte føles svært og udfordrende. Der vil komme tider, hvor du bare har lyst til at ødelægge dit tastatur i ren frustration, men din udholdenhed vil i sidste ende blive belønnet, og udbyttet af et sådant ’save’ skulle være langt mere tilfredsstillende, end et succesfuldt save med en af Europas største klubber.

Vi har samlet en liste over alt fra ’sleeping giants’ til klubber, du måske aldrig har hørt om. Disse klubber vil sætte dine manager-skills på en hård prøve.

  1. Benevento

Benevento er en af de klubber, der er som skrevet ind i et eventyr. Den italienske klub er for første gang i 88 år tilbage i Italiens bedste fodboldrække. Beneventos oprykning kom ud af det blå, og de har SLET ikke holdet til at kunne klare sig i Serie A. Alligevel lykkedes det at slå rivalerne fra Capri i en vigtig play-off kamp om oprykning, men der er ingen tvivl om, at de får store problemer bare med at undgå nedrykning denne sæson.

Der bor i alt 60.000 indbyggere i Benevento, så byen er lille ift. italiensk standard, og klubben har beholdt mange af de spillere, der var med nede i Italiens tredjebedste fodboldrække for to sæsoner siden.

Benevento starter ud med et lavt budget, og med et tilskuersnit på blot 8.000 hver kamp, får du problemer med at skaffe indtægter på den front. Stjernespilleren er italienske Amato Ciciretti, der på trods af interesse fra Napoli har valgt at være loyal mod sin klub. To af profilerne fra sidste sæson, George Puscas og Raman Chisbah, var begge tilknyttede på en lejeaftale, og er begge vendt hjem til deres respektive klubber. Held og lykke, siger vi bare…

9: Aberdeen

(Photo by Francois Nel/Getty Images)

Aberdeen er en klub, der har nydt godt af Rangers’ fravær fra landets bedste rækek de seneste par sæsoner. I de sidste tre sæsoner er de endt nummer to, men Rangers har forbedret sig gevaldigt op til den kommende sæson, og det er uvist hvor længe Aberdeen kan trække den.

Klubbens to store profiler, Jonny Hayes og Niall McGinn, har forladt klubben, og med et budget på 200.000 pund får du mere end svært ved at erstatte dem til fulde. Du bliver derfor nødt til at have dine scouting-evner i orden og være aktiv på transfermarkedet, hvis du på sigt skal ryste Celtic og Rangers af tronen.