Anførerbind

Anførerbind – Den spiller, der har anførerbindet på, er holdchefen på banen. Det er anføreren, der skal sørge for, at medspillerne holder sig til den strategi. Den strategi træneren har stukket ud før kampen. Samtidig sørger anføreren for, at spillerne yder mest optimalt og holder kampgejsten oppe. Også selv om holdet er bagud eller oppe mod en skrap modstander.

Anførerbindet viser både med- og modspillere, dommerne, linjevogterne og tilskuerne, hvem der er anføreren på holdet. Det sidder oftest på højre arm på den øverst halvdel af overarmen.

Hvordan vælger du det bedste anførerbind

Det bedste anførerbind er det, der er nemt at få øje på. Det vil sige, at det skal skille sig tydeligt ud fra spilledragten. Det gøres selvfølgelig nemmest ved at vælge et anførerbind i en bredde og farve, der modsvarer spilledragens farver og mønstre.

Det kan gøres ved at vælge en kontrastfarve. For eksempel ved at vælge et gult anførerbind til en rød spilledragt – eller ved at vælge et mørkt eller helt sort anførerbind på en lys dragt og et lyst eller helt hvidt på en mørk dragt.

Anførerbindets bredde er også med til at gøre det mere synligt. Især hvis spilledragten er for eksempel tværstribt. Da disse striber går over i ærmerne, kan det være nødvendigt med et meget bredt anførerbind, for at sikre, at det er tilpas tydeligt og nemt at få øje på.

anførerbind

På en kortærmet spilledragt kan anførerbindet også sidde på armen lige under ærmets afslutning. Igen skal der vælges en farve, der modsvarer spilledragtens . Sidder anførerbindet på armen, kan det oftest også hjælpe på synligheden, hvis der vælges et lidt bredere anførerbind, der sættes lige under ærmets afslutning.

Så virker det ene ærme længere end det andet og derved er det nemmere at opdage, hvem på holdet der er anføreren.

Klik her for at købe anførerbind hos Danmarks førende udbyder

Et anførerbind forpligter

Med anførerbindet følger en række forpligtelser og krav. Først og fremmest skal du være vellidt og respekteret af dine medspillere, for at du har den fornødne gennemslagskraft på og uden for banen. Samtidig skal holdledelsen have den fornødne tillid til, at du er opgaven voksen og som person, skal du være i stand til at håndtere den særlige ”lus i mellem to negle”-rolle, du kommer til at spille.

For ganske som enhver anden mellemleder på en arbejdsplads bliver du presset både ovenfra af holdledelsen og nedefra af dine medspillere. Skal du bibeholde medspillernes opbakning og anseelse, skal du sørge for at tale deres sag over for ledelsen og få nogle af medspillernes krav og ønsker igennem – og omvendt sikrer du dig kun ledelsens opbakning, hvis du få gennemført de planer og tiltag, de pålægger dig at arbejde under.

Kort sagt kræver anførerrollen, at du er den fødte diplomat, der med sikker og venlig hånd, kan få holdet til at opnå de mål, I har sat jer for.

Anførerbind med kendte klublogoer

Spiller du for sjov, kan det være skægt at anskaffe et anførerbind fra en af de kendte klubber. De kan købes i de fleste større sportsbutikker eller på særlige webshops på nettet, der sælger sportsudstyr.