Fodbold er verdens mest populære sport. Der er millioner af mennesker, der spiller det verden over. I går fik de fodboldinteressede i Indonesien så noget at måbe over, for en respekteret og anerkendt målmand døde på banen efter et sammenstød med en holdkammerat. De fleste er i chok og holdkammeraterne kan ikke forstå noget som helst af det der er sket.

Af David Paris

Indonesiske fodboldfans og fodboldentusiaster verden over, måber i disse øjeblikke over en meget bizar hændelse i Indonesien. Den indonesiske målmand, Choirul Huda er efter et sammenstød med en holdkammerat på banen, død. Det skriver den engelske avis og online medie The Telegraph her til morgen. Han var anfører for sit hold, Lamongan FC, eller bedre kendt som Persela, og havde været i klubben siden 1999 inden sin død. Døden fandt sted på klubbens stadium i East Java.

En video-optagelse viser, hvordan Huda, banker ind i sin holdkammerat ved navn Ramon Rodrigues efter 43 minutters spil i søndagens kamp mod Go-Jek i den bedste indonesiske række Traveloka League. Som det også fremgår af videoen, støder Rodrigues’ knæ tilfældigvis ind i Hudas brystkasse og det er formentlig det, der har fået hans hjerte til at stoppe. Det siger talsmanden for klubben Andika Hangga Pramana.

Den 38-årige keeper blev båret fra banen efter han blev slået bevidstløs af sammenstødet. Hele det medicinske team omkring holdet og resten af stadion, blev tilkaldt og han blev hastet til hospitalet. Der blev angiveligt givet hjertemassage og kunstigt åndedræt, men ligelidt hjalp det og han blev erklæret død 16.45 søndag eftermiddag.

Doktoren, der stod i spidsen for den mislykkede redningsaktion fortalte følgende: “Vi gjorde alt, hvad vi kunne for at holde ham i live. Vi prøvede så godt vi kunne at holde gang i de mest vigtige organer.”

Alle vores tanker går til Hudas pårørende og hans efterladte to børn og hans kone.