Dommere er næsten altid i mediernes søgelys. Nogle gange sker det med god grund – andre gange ikke. Men i denne sæson har en dommer fra Spanien valgt at skabe den ene skandale efter den anden, og hans navn florerer derfor rundt på diverse medier verden over.

(Photo by Denis Doyle/Getty Images)

Der er tale om dommeren, Ignacio Iglesias Villanueva. Villanuevas navn blev for alvor kendt i Catalonien, da han i kampen mellem Barcelona og Valencia valgte at overse et klokkeklart mål til Lionel Messi. Kampen endte 1-1. Nu har han jokket i spinaten igen.

At overse et mål er en stor nok skandale i sig selv i fodboldverdenen. Men Villanueva har muligvis forsøgt at overgå den store fejl, han lavede i kampen på Mestalla. I kampen mellem Valencia og Barcelona blev der heller ikke givet et gult kort til Rodrigo i en situation, hvor han allerede i forvejen var i dommerens bog.

Folk i Barcelona både hader og elsker dommer Villanueva

Villanuevas næste skandale er dog til fordel for en catalansk klub, nemlig Espanyol. Således skete fejlen i kampen mellem Espanyol og Tenerife, der stødte på hinanden i den spanske pokalturnering, Copa del Rey. Den første kamp endte 0-0 mellem de to klubber, og øboerne fra Tenerife havde lagt sig solidt i front på udebane med 1-0.

Men i det 34. minut sendte Espanyol-spilleren, Alvaro Vazquez, et forsøg mod mål. Bolden ramte Jorge Saenz fra Tenerife, hvorefter Villanueva valgte at pege på pletten.

Korrekt dømt… Hvis altså hændelsen var sket i straffesparksfeltet. Dette var dog langt fra tilfældet.

Ikke desto mindre gjorde Gerard Moreno sig klar, og udlignede til 1-1 i pokalbraget, som i sidste ende blev til en 3-2 sejr for Espanyol. Takket være det fejlagtigt dømte straffespark, gik Barcelona-klubben altså videre til næste runde.

Dermed har dommer Villanueva været med til at afgøre to kampe på forholdsvis kort tid – mon ikke det bør tages til diskussion hos det spanske fodboldforbund?