Denne sommer har både budt på positive og negative overraskelser. Her er et overblik over dem, der har præsteret under niveau. 

Tyskland

Thomas Müller i kamp for Tyskland mod Frankrig. (Getty Images)

Selvom de havde en usædvanlig god optakt og kvalifikation forud for VM denne sommer, har de ikke formået at indfri forventningerne.

De kunne ikke holde nivauet, da turneringen begyndte. Det startede med et nederlag til Mexico. Dernæst formåede de knebent at vinde i sidste minut over Sverige. Til sidst blev de totalt ydmyget af lilleput nationen SydKorea, der vandt med hele 2 kasser.

Det betød, at Die Mannschaft var ude af gruppespillet ved VM for første gang i 80 år…

Spanien

AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

De var på den igen. Det hold, der kan spille vanvittigt godt, men også underpræstere totalt. Og det var lige, hvad de gjorde.

Nationens højdepunkt må siges at være 3-3 kampen mod Portugal, hvor de virkelig gav smagsprøver på, hvad de kan. Hvis altså ikke de var røget ud i ottendedelsfinalen denne sommer.

De var blandt de 16 bedste og her mødte de værtsnationen fra Rusland. Her tabte de desværre i straffesparkskonkurrence… det var bare indbegrebet af Spaniens præstation ved de sidste par slutrunder.

Argentina

Jonathan Daniel/Getty Images/AFP

Der var tæt kamp mellem Argentina og Portugal på denne plads, men fordi sydamerikanerne tabte hele 3-0 til Kroatien får de den.

Messi ender formentlig med en karriere, hvor han aldrig har vundet VM. Og det er bestemt noget, der spiller en rolle, når man snakker om, hvem der i virkeligheden er verdens bedste fodboldspiller.

Vi må dog også give dem: Argentina mødte finalisterne fra Frankrig i ottendedelsfinalerne. Så er det altså heller ikke let. Men alligevel. De fleste havde nok regnet med at se dem gå bare lidt længere end der til denne sommer.