Fodboldspillere, der header meget vil i fremtiden kunne lide under svære skader i hjernen, pga. gentagne slag i hovedet. En undersøgelse foretaget af University College London og Cardiff University slår fast, at der er større risiko for udviklingen af demens. 

Af Kristian Paris 

Spillere som Fellaini, Crouch og alle de andre store drenge i professionel fodbold kan måske i fremtiden have større risiko for at udvikle sygdommen demens. Sygdommen gør, at du langsomt mister både langtidshukommelsen, men også korttidshukommelsen – til sidst vil du ikke kunne huske hvem du er og hvor du er. Sygdommen er dødelig og uhelbredelig.

Marrouane Fellaini og Ander Herrera mod West Bromwichs Darren Fletcher.

The Football Association har svaret på den netop offentliggjorte undersøgelse, at de vil kigge nærmere på sagen, og det er noget de vil være opmærksomme på.

Undersøgelsen, der blev udført af et hold fra University College London og universitet i Cardiff, involverede undersøgelsen af seks mænd, der i gennemsnit har spillet fodbold i 25 år.
Konklusionen de kom frem til var, at alle seks mænd udviklede en form af demens i deres ældre dage, mens fire af dem viste tegn på kronisk traumatisk ‘encefalopati’ (CTE), der betyder, at hjernens funktion er svækket.

Undersøgelsen viste de samme symptomer som mange tidligere boksere også lider under.
“Det er først rigtig nu, at vi kan bevise, at hovedskader tidligt i livet, kan medføre former af demens senere i livet.” 

Undersøgelsen blev udgivet i journalen Acta Neuropathologica.