Den vestlige del af Italien tager på søndag i mod det nordlige i et opgør mellem kystbyen Napoli og Torino-klubben Juventus, der søndag 20:45 gæster Stadio San Paolo i Napoli. 

AF KRISTIAN PARIS 

I kølvandet på det, går vi nogle år tilbage i historien og undersøger, hvilke spillere, der i virkeligheden har ført Napoli til den klub de er i dag. Altså de største legender i klubbens historie…

Antonio Juliao

Billedresultat for antonio juliano napoli

Spillede i Napoli fra 1962-1978, hvor han spillede lige knap 400 ligakampe og scorede omtrent de 30 mål.

Spillede som midtbane, og var i den grad en af årsagerne til klubbens succes op igennem 60’erne og begyndelsen af 70’erne. Var desuden også kaptajn for klubben fra 1966 til 1978, hvor han skiftede det vest-italienske ud med det nordøstlige Italien Bologna, hvor han spillede sin sidste seniorsæson i årene 1978-1979.

Herefter vendte han tilbage til Napoli som klubbens sportschef.

Diego Maradona

Ingen liste uden Maradona, der afgjort er klubbens største spiller nogensinde (HIGUAIN?!).

Spillede i klubben i syv år (1984-1991), hvor han spillede over 200 kampe. Han blev købt fra Barcelona, hvor han også opnåede stor succes. Dengang var beløbet et af de helt store, og heldigvis slog argentineren også igennem i det italienske.

Paolo Cannavaro

 

En af de nyere legender i klubbens historie.

Født i 1981, 35 år og er stadig spillende – dog ikke i Napoli mere. Spillede i klubben af to omgange og nåede at spille omkring 250 ligakampe for klubben.

Cannavaro blev født i Napoli og voksede op i byen. Her begyndte han at spille fodbold som helt lille, og optrådte for klubben for første gang i 1998.

Året efter blev han solgt til Parma og senre udlejet til Verona, hvor han spillede ganske udmærket.

Derfor besluttede klubben, at hente den bomstærke midterforsvarer tilbage i klubben i 2006.

I perioden 2006-2014 spillede forsvareren som sagt over 250 kampe, var anfører i størstedelen af dem og i den grad en nøglespiller i Napolis trup op i gennem 00’erne.