Det er i dag 18 år siden, at den legendariske midtbanespiller Frank Lampard satte sin underskrift på den første af mange kontrakter med Chelsea FC. Læs hele portrættet her. 

Med 640 kampe for Chelsea og 211 mål til sit navn er Lampard en af de helt store legender i Chelseas historie. Han har desuden vundet tre Premier League titler, fire Fa Cups og én Champions League og Europa League. Det er i hvert fald imponerende.

(Photo by Richard Heathcote/Getty Images)

Dengang, tilbage i 2001, var det Claudio Ranieri, der netop havde hentet sin første spiller til klubben. Baby face Frank Lampard kom til the Blues fra West Ham for omkring 100 millioner kroner. Noget som i dag må siges at være en verdensklasse handel.

Mange var ikke helt sikre på om Lampard var klar til så stor en scene som Chelsea var.  Men han scorede i sin første kamp. Det var i 5-1 sejren over Bolton i december.

Sidenhen har han scoret adskillige vigtige mål for sin klub. Det har ført til, at han den dag i dag bliver anerkendt som en af de bedste midtbanespillere i verden nogensinde.


Der er ikke mange midtbanespillere, der formåede at lave 20 + mål i næsten hver eneste sæson. Det kunne Lampard fordi han havde en exceptionel evne til at lande de rigtige steder i feltet. Det førte som sagt til 211 mål. Et antal som ingen andre midtbanespillere nogensinde er nået op på.

Det eneste der afholdt ham fra virkelig at være verdens bedste dengang – i starten af og midten af 00’erne. Ja, det var at Liverpool og Manchester United også rendte rundt med to ret gode midtbanespillere på holdet. Dengang dominerende Steven Gerrard og Paul Scholes midtbanen på det engelske landshold, hvorfor Lampard altid blev en smule overset.

Dog endte Lampard som nummer to i Ballon d’Or uddelingen i 2005. Han blev næstbedst efter Ronaldinho…. og foran Steven Gerrard.