Franrkig har vundet VM 2018 i Rusland. Det sker efter de denne søndag eftermiddag vandt over Kroatien i finalen i Moskva .

Det var en dag for rekorder. Franske landstræner Didier Deschamps er blevet den tredje person i verden, der både som spiller og manager har vundet verdensmesterskabet. De to andre personer er Franz Beckenbauer og Mario Zagallo.

Derudover er wonderkiddet Kylian Mbappe blevet den første teenager siden Pele til at score i en VM finale. Til sidst er det faktisk anden gang, at Les Blues løfter det prestige fulde VM -trofæ.

Det var en forbløffende kamp mellem de to nationer. Kroatien startede kampen bedst ud med en masse pres og godt angrebsspil. Desværre scorede angriber Mario Mandzukic selvom i midten af 1. halvleg. Takket være en fænomenal afslutning fra Perisic udlignede de lidt efter.

Historien blev så ændret lidt senere, da det omdiskuterede VAR system valgte at dømme et straffespark til Frankrig. På bare fire minutter var Ivan Perisic forvandlet fra VM helt til VM skurk. Det var nemlig hans hånd, der rørte bolden – uforsætligt – inde i feltet.

Det betød, at Frankrig kunne gå til havleg med en 2-1 føring.

. (Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)

Sejren var aldrig i fare

Senere blev den til 3-1 og 4-1. Dog ændrede en vital fejl fra Hugo Lloris kampens udfald, da Mandzukic scorede til 4-2. Det blev dog kampens slutresultat.

Frankrig startede deres turnering med at vinde 2-1 over Australien og en sejr over Peru. Dog spillede de 0-0 mod Danmark (!!), der nok var deres dårligste kamp denne sommer.

I ottendedels finalerne vandt de over Argentina med 4-3. Derefter stod den på sejrer over først Uruguay og senere Belgien som så førte til finalen. som de altså også ahr vundet nu.

Stort tillykke til Frankrig, der kan kalde sig selv verdensmestre for anden gang. Et kom igen skal lyde til Kroatien, der virkelig har overrasket enhver seer. Held og lykke fremover !