Hvis du bare følger det mindste med i moderne, europæisk fodbold, ved du også, at det asiatiske marked for fodbold bliver større og større. Den Kinesiske Liga handler i større og større grad ind i Europa og får flere og flere penge mellem hænderne. 

AF KRISTIAN PARIS 

Det seneste eksempel på indtoget fra Øst er de kinesiske ejeres overtagelse af Serie A klubben AC Milan, der efter ejerskiftet har fået sindssyge summer mellem hænderne og klubben rygtes nu sammen med adskillige store spillere i Europa.

The Premier League har netop nu godkendt en overtagelse af Premier League klubben Southampton. En overtagelse, der kommer til at koste 1, 6 milliarder danske kroner og køberne er fra Kina. Det bekræfter The Times.

 De sidste par måneder er gået med efterforskning på, hvorvidt det var muligt at sælge klubben
til kineserne fra øst.
Annonceringen af de nye ejere finder angiveligt sted i næste uge – det er kineseren Gao Jisheng,
der står bag købet.

Southamptons ejer har forhandlet et køb med Jisheng de sidste 12 måneder nu endelig kommet til enighed omkring de 1, 6 milliarder danske kroner.

Og Premier League bestyrelsen er tilfreds med alle aspekter af den forestående handel, på trods af den skandale, der har været i Kina med hele to korruptionssager.

Southampton v Stoke City - Premier League

Southampton har de sidste par dage været usandsynligt meget i mediernes omtale. Det kommer efter et kontrovers med Premier League konkurrenterne, Liverpool, der ulovligt har henvendt sig til Virgil van Dijk – Southamptons anfører. Det betyder også, at klubben alligevel ikke sælger spilleren, der ellers var meget tæt på at skifte til Klopp og co. for omkring 550 millioner danske kroner.

Jisheng vil deruodver blive den anden kinesiske ejer i Premier League, eftersom West Bromwich Albion blev købt af Guochuan Lai sidste år.