Godt nok er en engelsk landstræner blevet fyret, men det ikke den som de fleste måske vil tænke på. Det drejer sig nemlig om Englands landsholdspigers manager, Mark Sampson, der har fået sparket som manager for de engelske kvinder. 

AF KRISTIAN PARIS

Fyringen kommer efter han har udvist uacceptabel opførsel som manager for det kvindelige fodboldlandsholds. Det skriver det britiske medie BBC.

The Football Association hævder, at de først nu er blevet gjort opmærksom på beskyldningerne mod Sampson, der har hængt på ham siden han var chef for klubben Bristols Akademi.

(Photo by Getty Images)

En udvalg fra FA afslørede i 2015, at Sampson ikke var skyldig i nogen af anklagerne, og de rensede dermed hans navn.

Waliseren blev udpeget til landstræner for det kvindelige fodboldlandshold tilbage i 2013 efter han forlod jobbet i Bristol.

Ifølge FA kom beskyldningerne et år efter, og det blev afgjort, at han var uskyldig.

 

Beskyldningerne om racisme og mobning er det Sampson er blevet bekskyldt for. De kommer fra Chelsea spillere Eni Aluko og andre profiler, der har trådt frem i lyset af de seneste undersøgelser af manageren.

Alt sammen kommer efter landets 6-0 sejr i VM kvalifikationen over Rusland i forgårs, Tirsdags, hvor flere spillere ikke ville fejre sejren med deres manager.

Spilleren har selv 102 landskampe for England og er uddannet advokat. Hun er blevet bedt om at komme med bevis på managerens ugerninger inden høringen i retten i næste måned.

Sampson selv har dog afvist alle former for beskyldninger.

 – Situationen er et stort rod og de meget alvorlige beskyldninger er noget vi ikke har set i FA før nu. Det er meget nyt for os, men vi prøver at forholde os så professionelt til det som ohverhovedet muligt.