Gabriel Jesus

Fulde navn: Gabriel Fernando de Jesus

Klub: Manchester City

Løn: 75.000 pund om ugen – 650.000 kroner

Land: Brasilien

Født: Den 3. april 1997 i en forstad til Sao Paulo, Brasilien

Højde: 1,75 meter

Vægt: 73 kilo. Dette giver Gabriel Jesus en balanceret vægt og en normal BMI

Position: Angriber eller wing

Gabriel Jesus er en professionel, brasiliansk fodboldspiller, som i øjeblikket spiller for det brasilianske landshold og Premier League-klubben, Manchester City. Han er gode venner med Robinho, Roberto Firmino samt Neymar Jr. Endvidere har han også tidligere spillet for Anhanguera og Palmeiras.

Han bærer trøje nummer 33 af respekt for Jesus (den rigtige Jesus!) – som formentlig blev omkring 33 år gammel, før han steg til himmels.

Opvækst og barndom

Gabriel Fernando de Jesus blev født den 3. april 1997 i Sao Paulo, Brasilien, som søn af Vera Lúcia Jesus (mor) og Diniz de Jesus (far).

Han er det sidste barn i søskendeflokkende i en familie med i alt 4 børn. Heraf tre drenge og en pige. Normalvis er der flere forbundet med at være det sidste barn i en søskendeflok. Sådan var det dog langt fra altid for Gabriel Jesus. Hans mor krævede disciplin, og Gabriel var ofte overladt til gaden.

Han voksede op i den lille bydel, Jardim Peri, nord for Sao Paulo. Som så mange andre fodboldspillere, fx Marcus Rashford, fik gaden en afgørende betydning for hans videre fodboldkarriere.

Gabriel Jesus’ tidlige karriere

Da han var helt lille, blev han brugt som central midtbanespiller, men han rykkede senere hen op i angrebet. Ligesom Alex Oxlade-Chamberlain var Jesus også en fartdjævel som lille.

På grund af VM i 2002, blev Gabriel Jesus mere overbevist om, at han skulle være angriber. Dette vendepunkt kom på grund af hans idol, Ronaldo Luis Nazario de Lima, som han fik øjnene op for ved denne slutrunde. Vendepunktet fik ham også til at blive en mere seriøs fodboldspiller. Det førte blandt andet til, at han tiltrådte et fodboldakademi i nærheden.

Den lokale presse og befolkning blev væltet omkuld, da den unge Gabriel Jesus i en sæson for klubben Anhanguera Associacao Paulista scorede vanvittige 29 mål.

De lovende takter medvirkede til, at den noget større klub, Palmeiras, henvendte sig og tilbød ham en plads på ungdomsholdet.

Allerede som 15-årig havde Gabriel Jesus en agent, som sammensatte et prøveophold hos Palmeiras, som er en af Brasiliens mest traditionsrige klubber. Allerede et år senere, krævede klubbens fans, at Gabriel Jesus blev rykket op på klubbens førstehold. Dette grundet imponerende præstationer på U-holdene.

På det tidspunkt flirtede Palmeiras lidt med nedrykningsstregen. Ene og alene sørgede Gabriel Jesus dog for, at hans klub kravlede langt op i tabellen. Faktisk endte klubben med at vinde ligaen i den sæson.

 

Hans præstationer i en alder af bare 18 år, førte til megen omtale. På trods af al summen omkring ham, bevarede han dog en beundringsværdig koldblodighed. Han etablerede sig som en af Palmeiras’ vigtigste spillere i historien og den næste brasilianer til at foretage et ”million-dollar”-skifte til Europa. Her kom Manchester City ind i billedet – resten er historie.

Gabriel Jesus’ landsholdskarriere

Bare ring til os, hvis du mangler mål. Philippe Coutinho, Neymar Jr. og Gabriel Jesus med synkron-jubelscene efter mål for Brasilien.

Gabriel Jesus har optrådt 25 gange for det brasilianske landshold. I disse kampe er det blevet til i alt ni mål.

Gabriel Jesus’ idol

Hans idol er Ronaldo Luis Nazario de Lima, selv om han endnu ikke var født, da han havde sin bedste tid som fodboldspiller. Gabriel blev introduceret for Ronaldo som 5-årig, da han så VM i 2002. Lige siden den dag, har han ikke drømt om andet, end at træde i Ronaldos fodspor.

Og ifølge Ronaldo selv er der mange ligheder mellem ham og Gabriel Jesus.

– Når jeg ser på Gabriel og mig selv i fortiden, ser jeg en række ligheder. Han er så ung, men har alligevel opnået så meget og har så stort et ansvar. Han har en fantastisk fremtid foran sig, og han begejstrer os allerede.

Sjove ting at vide

Gabriel Jesus er en stor fan af den amerikanske sportsgren, basketball. Han er stor fan af Golden State Warriors, som spiller i NBA. Han har blandt andet holdets trøje på, når han er i fitness. Stephen Curry er grunden til, at han er fan af lige netop dem.

Det første røde kort

Gabriel Jesus’ første røde kort i karrieren er en sjov fortælling. Han fik det nemlig tildelt, da han sparkede til en vagt i en kamp mod Rosario Central. Stadionvagterne var nødt til at bære ham af banen, da han var stiktosset og ikke i noget vældigt godt humør. Dette var første gang, at helvede for alvor brød løs for Gabriel Jesus.

Privatliv – kæreste

Den brasilianske offensivspiller har ingen kæreste, og han holder også sit privatliv meget skjult for omverdenen.