Gareth Bale

Gareth Bale er en walisisk fodboldspiller, som spiller for Kongeklubben Real Madrid. Han skiftede til Spaniens hovedstad fra Tottenham i sommeren 2013. Overgangsummen beløber sig angiveligt til 750 millioner kroner. Siden han som 16-årig debuterede på Southamptons førstehold, er det blevet til i alt 413 kampe på professionelt klubplan.

En broget start – en lykkelig slutning…

Efter den første periode i klubben, blev der sået tvivl om hans fremtid på White Hart Lane. Men efter de små bump på vejen, steg præstationerne både i den hjemlige liga og i europæisk sammenhæng. Han tiltrak interesse fra mange klubber over hele det europæiske kontinent. Real Madrid gav ham i 2013 et kald, og i øjeblikket spiller han på deres stjernespækkede hold, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Sami Khedira, James Rodriguez og Toni Kroos er nogle af de andre ‘Galacticos’  på holdet. Bale anses som en af de hurtigste spillere i verden med bolden. Han kan drive bolden frem med en hastighed på 37 kilometer i timen.

Fulde navn: Gareth Frank Bale

Klub: I øjeblikket har Bale hjemmebane på Estadio Santiago Bernabéu. Han spiller for den spanske kongeklub, Real Madrid, i La Liga.

Løn: Gareth Bale tjener 10 millioner kroner om måneden. Til sammenligning tjener hans holdkammerat, Cristiano Ronaldo, ‘kun’ 9,25 millioner kroner om måneden.

Land: Wales. Gareth Bale er født og opvokset i den walisiske by, Cardiff, som er hovedstaden og den største by i Wales, som er en del af Storbritannien.

Født: Gareth Bale er født den 16. juli 1989. Bale er i 28 år gammel.

Højde: Gareth Bale er 1,85 meter høj. Det er et væsentligt stykke over den gennemsnitlige højde for mænd i Storbritannien (1,77 meter).

Vægt: Gareth Bale vejer 82 kilo. Det giver ham en BMI på 23,96, og han tilhører dermed kategorien ’normalvægtig’.

Position: Bale er en alsidig spiller. Han kan spille på begge kanter og i den centrale del af den offensive midtbane og som angriber. Han foretrækker dog at spille højre kant. Waliseren har udviklet sig meget siden tiden i Southampton, hvor han fungerede som venstreback (what?!).

Gareth Bale falder

Gareth Bale – Klubhistorie:

Som dreng spillede han for Cardiff Civil Service indtil han som ni-årig blev spottet af Southamptons talentspejdere. Talentspejderne fik øje på ham i skolegården, hvor han var i færd med at spille en 6v6-turnering. Herefter kom han ind på klubbens ungdomsakademi i Bath. Southampton havde dog sin tvivl om, hvorvidt de skulle satse på ham på grund af hans højde. Efter et par år og 44 kampe som professionel hos Southampton, besluttede han sig for at prøve lykken hos Tottenham i London.

I starten var det en noget rodet affære. Bale vidste ikke helt, hvordan han skulle begå sig og havde problemer med at falde til. Han kom dog efter det, og det blev til i alt fem sæsoner hos Spurs. Gareth Bale spillede 203 kampe, scorede 56 mål og lagde op til 58 for London-klubben. Hver sæson bød på et endnu højere niveau fra walisernes side, og det tiltrak interesse fra diverse storklubber i Europa. I sommeren 2013 stod Real Madrid klar med en kontrakt til Gareth Bale. Her han sidenhen spillet, og pr. dags dato har han optrådt 166 gange for Los Blancos, og det har kastet 74 mål og 56 assists af sig.

Gareth Bales idol:

Hans idol som barn var Manchester United-legenden og waliseren Ryan Giggs.

https://youtu.be/c_ZT0giCUac

Tidlige liv:

Gareth voksede op i Cardiff. Hans fars navn er Frank, og han arbejder til daglig som pedel på en skole, mens moderen hedder Debbie og ernærer sig som operationsmanager. Han gik i skole på Eglwys Newydd i Whitchurch. Eftersom han graduerede fra grundskolen, rykkede han nu frem til udskolingen. Han udviste enorm interesse og præsterede godt i de forskellige sportsgrene. Det var ikke bare fodbold, han var god til. Han kunne også spille rugby og hockey til UG. Som 14-årig kunne Gareth løbe en 100 meter sprint på 11,4 sekunder. På grund af hans imponerende fodboldfærdigheder, nedsatte skolens idrætslærer, Gwyn Morris, særlige regler for ham. Han måtte kun bruge en boldberøring, og han måtte ikke bruge sin foretrukne venstre fod.

Privatliv:

Bale er i øjeblikket kærester med Emma Rhys-Jones. De to var barndomskærester. Han har to små piger, Nava Valentina og Alba Viola. Familien forsøger at have et så normalt familieliv som overhovedet muligt. Derfor er billederne på Gareths Instagram-profil også kun af ham selv og hans fodboldkammerater. Hans svigerfar er i øvrigt blevet idømt fængsel i 10 år for bedrageri.

Statistik:

Under sit ophold hos Real Madrid er det blevet til 166 kampe. Det har kastet 74 mål og 56 oplæg af sig. I denne sæson er blevet til otte kampe og 567 minutter i La Liga. Fra Bales side er det blevet til fire mål og et enkelt oplæg i indeværende sæson.

Gareth Bale Close up

Gareth Bale for Real Madrid (Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)

Bedste resultater:

Bales drømme om et EM kom endelig i hus, da Wales kvalificerede sig på udebane mod Bosnien i byen Zenica i oktober 2015. Ingen synes om at tabe, men nederlaget må alligevel have efterladt Bale og hans walisiske holdkammerater med en sød smag i munden, da resultaterne fra de andre kampe betød, at Wales kom med til EM i Frankrig i 2016.

Det var første gang at Wales kvalificeres sig i 58 år! Det markerede de med stor stil, da det i deres første EM-kamp blev til en 2-1-sejr over Slovakiet. Bale førte an, og hans frispark bragte waliserne foran i kampen. Hal Robson-Kanu sikrede Wales tre point, da han bankede Aaron Ramseys indlæg i nettet.

Wales’ præstationer var imponerende ved denne slutrunde, og holdet endte i semifinalen, hvor de dog blev slået ud til turneringens senere vindere fra Portugal med et 2-0-nederlag.

Gareth Bales Landsholdskarriere:

At Gareth Bale skulle være en af de bedste spillere, Wales nogensinde har rådet over, kommer nok ikke som en stor overraskelse for mange. At han næsten på egen hånd førte landsholdet til EM i Frankrig beviser noget om hans færdigheder og lederevner. Det er blevet til i alt 68 kampe på det walisiske landshold og 26 landsholdsmål siden debuten i maj 2006. Han var også landets topscorer ved EM-slutrunden i 2016, hvor det blev til 7 mål. The Guardian rangerede ham som den syvendebedste spiller i verden i 2016.

Bale Wales

Fremtid: Den engelske presse har i januar 2018 skrevet flere historier om Bale og et muligt gensyn med Tottenham. Hans kontrakt udløber dog først i sommeren 2022, og derfor skal Spurs også af med en god portion penge, såfremt de ønsker at købe ham fri af sin kontrakt med madrilenerne.

Kendetegn: På grund af sin højde er han god til at vinde duellerne i luften. Derudover er han en god afslutter, og på grund af sin fysik er han også virkelig god til at holde på bolden.

Opdatering: I foråret 2018 er Gareth Bale rygtet væk fra Real Madrid, og en retur til Premier League synes uundgåelig. I de afgørende kampe i foråret har Zinedine Zidane da også valgt at starte med waliseren på bænken.