Der er blevet enorme sommer denne sommer. Flere klubber har uden at tvivle spenderet lagt mere end, hvad de plejer og flere har brudt deres transferrekord for en enkel spiller. 

AF KRISTIAN PARIS

Hele Europas liga af topklubber har brugt enorme summer denne sommer, hvor flere stjerner meget overraskende har skiftet klub. Tag for eksempel det i øjenfaldende handel mellem Barcelona og PSG, der sikrede, at franskmændene hentede Neymar som den dyreste spiller i verden. Ligeledes formåede at hente Kylian Mbappe fra konkurrenterne fra Monaco.
I England hentede Manchester United Romelu Lukaku foran konkurrenterne fra Chelsea for omkring 650 millioner kroner.

Samtidig med det slog London klubben, Arsenal, deres transferrekord, da de hentede Wengers landsmand, Alexandre Lacazette for omkring 500 millioner kroner fra Lyon.

Men Wenger hentede også en anden spiller til London. Nemlig den bosniske back Sead Kolasinac, der kom gratis fra den tyske Bundesliga klub Schalke 04 i sommers.
En spiller, der i tidligere i dag selv scorede et mål og lagde op til et andet i Arsenals 1-2 sejr over Swansea.

 (Photo by TF-Images/Getty Images)

Kolasinac har i sine blot tre måneder i London gjort positivt opmærksom på sig selv. Den tacklingsstærke forsvarsspiller har gjort det imponerende godt for Wengers mandskab indtil videre i denne sæson. Han utrættelige arbejdsindsats – en som kun kan blive matchet af Alexis Sanchez – har slidt hans direkte modstander ned i de fleste kampe.

– Måske er han den stærkeste, han er i hvert fald naturlig stærk, slog spillerens manager, Arsene Wenger fast i August, da han blev spurgt om landsholdsspillerens fysik sammenlignet med, hvad han tidligere har trænet af spillere.

Sidste sæson var han en del af Sæsonens hold i Bundesligaen. Til sammenligning hentede Manchester City Benjamin Mendy og Kyle Walker for 500 millioner hver…om det er en god handel kan så diskuteres. Men der er ingen tvivl; Kolasinac er kommet til PL for at blive.