Manchester United-angriberen Marcus Rashford træner. Det er i sig selv ikke et sjældent syn, men faktisk har den kun 20-årige professionelle fodboldspillere været tvivlsom op til den netop startede VM-slutrunde og derfor er det positive fremskridt for England. Den engelske landsholdspiller har ikke træner hverken onsdag eller torsdag, men landstræner Gareth Southgate har alligevel udtalt sig om, at hans angriber formentligt ville blive klar til første gruppespilskamp om 3 dage mod Tunesien.

Så det er altså virkelig gode nyheder, at Marcus Rashford træner. Han er en lynhurtig angriber, der kan sætte hvilken som helst forsvarsspiller af med sine hurtige driblinger og atletiske krop. Af den grund er der også brug for at Rashford træner. Han skal holde sig i form. Han er nemlig en vigtig brik for den engelske landshold.

Han er tiltænkt en plads lige bag angriber Harry Kane – eller ved siden af ham. De to komplementerer hinanden godt – det har vi set i flere af nationens træningskampe. Fungerer det ikke kan han også bruges på kanten. Af den grund er han altså en alsidig spiller, der er vigtig del af den 23 store VM-trup fra England.

Hvilken rolle får Rashford?

Rashford, er som tidligere skrevet kun 20 år. Han fik sin seniordebut på landsholdet til EM-slutrunden i Frankrig for to år siden. Af den grund er han altså ikke den, der bærer rundt på aller mest erfaring. Han har dog spillet store internationale kampe for Manchester United. Men det store pres, som VM godt kan være, er endnu ikke noget han har været udsat for.

Så spørgsmålet er, hvilken rolle han får – og hvor meget ansvar han får. Selvom Rashford træner, så er det ikke sikkert, at han  er garanteret en plads i startopstillingen, og derfor skal han fortsat arbejde hårdt. Han er dog en spiller med et stort løbepensum og en arbejdsmoral, der misundes, så vi er ikke i tvivl om, at han nok skal få chancen for at bevise sit værd.