Transfervinduet er åbent og det betyder, at spillerne kan forhandle med andre klubber og dermed få nye arbjedsgivere. Selvom der er lang tid til at vinduet lukket igen, så har de fleste klubber allerede været ude og hente forstærkninger til deres respektive mandskaber. I denne artikel sætter vi fokus på, hvordan Premier League-klubberne indtil videre har handlet.

Af David Paris

Som det fremgår af billedet herover er det Manchester United, der indtil videre har handlet for flest penge, nemlig i alt 105,8 pund, hvilket svarer til cirka 9000 millioner danske kroner. Pengene er blandt andet blevet brugt til at hente den belgiske landsholdsangriber Romelu Lukaku fra Everton, men The Red Devils, som klubben også kaldes, har også smidt penge efter det lidt mere ukendte navn Victor Lindelöf fra den portugisiske klub Benfica.

Nummer to er Manchester City, der har brugt 660 millioner kroner, men nummer tre er Arsenal med udgifter på 445 millioner kroner.

Kigger man længere nede på listen i den tredje spalte, kan man se, at Everton er den klub, der har solgt spillere for flest penge; nemlig 93,2 millioner pund, hvilket er cirka 786 millioner kroner. De har dog handlet spillere for nogenlunde det samme beløb. Blandt andet er Jordan Pickford fra Sunderland, Davy Klaassen fra Ajax, Michael Keane fra Burnley og Wayne Rooney fra Manchester United blevet hentet.

Crystal Palace er den eneste klub, der både ingen spillere har købt eller solgt. Dog er den engelske midtbanespiller Ruben Loftus-Cheek blevet hentet på en et-årlig låneaftale.

West Ham, Tottenham og Stoke har heller ikke købt spillere endnu, men mere bemærkelsesværdig er Chelseas position, nemlig sidst. De har solgt spillere for flere penge end de har købt og det er ikke hver dag, at man ser på hos en klub af Chelseas kaliber. Der er lang tid tilbage at transfermarkedet så mon ikke, vi der ruller nogle flere nye spillere ind på Stamford Bridge inden så længe.